ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ KABAKLI VE SİRKE SOSLU BAKLA

Kabaklı Ve Sirke Soslu Bakla

Kabaklı ve sirke soslu bakla

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabaklı Ve Sirke Soslu Bakla Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g taze bakla 
  • 4-5 adet bebek kabak
  • 3 diş sarımsak (Havanda ezilmiş) 
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz 
  • 2 yemek kaşığı sirke 
  • 4 su bardağı içme suyu 
  • 6-7 dal dereotu (Kıyılmış)

Kabaklı Ve Sirke Soslu Bakla Nasıl Yapılır?

Hem salata hem de yemek olarak tüketebileceğiniz hafif kabaklı ve sirke soslu bakla tarifi

  • Baklaları ayıklayıp temizledikten sonra 1 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edilmiş ılık suda bekletin. Daha sonra süzün. 
  • Baklaları tuz ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayın. 
  • Baklaları haşladığınız suyun içine parmak şeklinde doğradığınız kabakları ekleyin. Baklalarla birlikte kabakları 10 dakika daha haşlayın.  
  • Sebzeleri haşlama suyunun içinden alıp süzün. 
  • Haşlama suyundan 2 bardak kadarını ayırın. Sirkeyi, havanda ezilmiş sarımsakları ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. 
  • Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine dökün, kıyılmış dereotunu da serpip kabaklı ve sirke soslu baklayı ılık servis yapın.

Hafif hafif zeytinyağlı taze bakla tarifi için tıklayın

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!