ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ YUMURTALI FASULYE KAVURMASI

Yumurtalı fasulye kavurması

Yumurtalı fasulye kavurması

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yumurtalı fasulye kavurması tarifi için malzemeler

  • 300 g taze fasulye 
  • 2 adet yumurta 
  • 1 adet büyük boy soğan 
  • 2 adet domates 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • Tuz, karabiber 

Yumurtalı fasulye kavurması Nasıl Yapılır

Çok hafif ve bir o kadar da lezzetli yumurtalı fasulye kavurması tarifi

  • Fasulyeleri ayıklayıp temizledikten sonra ortalama 3’er santim uzunluğunda doğrayın. Fasulyeleri tuz ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün. 
  • Tereyağını eritip ince doğranmış soğanları yumuşayana kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyin. Suyunu çekene dek pişirin. Domatesler suyunu çekince tuzunu ve karabiberini ilave edin. Birkaç kez karıştırın. 
  • Ayrı bir kasede çatalla hafif çırpılmış yumurtaları ilave edin. Birkaç saniye karıştırdıktan sonra haşlayıp süzdüğünüz fasulyeleri ekleyin. Tavanın kapağını kapatın, ateşi kısın. Fasulyeler suyunu çekene dek pişirin. Sıcak servis yapın. 

Sunum önerisi
Mısır ekmeği ve ayran ile servis edebilirsiniz.

Kahvaltıya yumurtalı fasulye kızartması tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.