Enginarlı Ve Bezelyeli Çorba

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Enginarlı Ve Bezelyeli Çorba Tarifi İçin malzemeler
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 adet enginar (İnce doğranmış)
- 1 adet soğan (İnce doğranmış)
- 5 su bardağı içme suyu veya tavuk suyu
- 1 küçük dal taze biberiye
- Tuz
- Beyaz toz biber
- 500 g taze bezelye içi
- 200 ml krema
- 4 dilim pastırma
- 1 dal taze sarımsak (İnce doğranmış)
Enginarlı Ve Bezelyeli Çorba Nasıl Yapılır?
Yemek öncesi çok sağlıklı bir kase lezzet...
- Tencerede zeytinyağını ısıtıp ince doğranmış enginarı ve soğanı ekleyin. 5-6 dakika kadar kavurun. Tavuk suyunu, taze biberiye dalını, bir tutam tuzu ve beyaz biberi ilave edip kaynamaya bırakın. Tavuk suyu kaynayınca taze bezelye içlerini ekleyin. Orta ateşte, 15 dakika pişirin.
- Kremayı ayrı bir sos tenceresinde ısıtın. Taze sarımsağı çok ince kıyın.
- Bezelyeler iyice haşlanınca blender’da püre haline gelene dek ezin. Tekrar ocağın üzerine alın. Kaynayınca azar azar sarımsaklı kremadan ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın.
- En son yağsız olarak tavada kıtır kıtır kızarttığınız pastırmaları ekleyin ve enginarlı ve bezelyeli çorbasını sıcak servis yapın.
Ana yemeklerde sunabileceğiniz nefis zeytinyağlı enginar tarifine göz atmayı unutmayın.

Dergide bu ay neler var?