ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ ENGİNARLI VE BEZELYELİ ÇORBA

Enginarlı ve bezelyeli çorba

Enginarlı ve bezelyeli çorba

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Enginarlı ve bezelyeli çorba tarifi için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 
  • 1 adet enginar (İnce doğranmış) 
  • 1 adet soğan (İnce doğranmış) 
  • 5 su bardağı içme suyu veya tavuk suyu 
  • 1 küçük dal taze biberiye 
  • Tuz
  • Beyaz toz biber 
  • 500 g taze bezelye içi 
  • 200 ml krema 
  • 4 dilim pastırma 
  • 1 dal taze sarımsak (İnce doğranmış)

Enginarlı ve bezelyeli çorba Nasıl Yapılır

Yemek öncesi çok sağlıklı bir kase lezzet...

  • Tencerede zeytinyağını ısıtıp ince doğranmış enginarı ve soğanı ekleyin. 5-6 dakika kadar kavurun. Tavuk suyunu, taze biberiye dalını, bir tutam tuzu ve beyaz biberi ilave edip kaynamaya bırakın. Tavuk suyu kaynayınca taze bezelye içlerini ekleyin. Orta ateşte, 15 dakika pişirin. 
  • Kremayı ayrı bir sos tenceresinde ısıtın. Taze sarımsağı çok ince kıyın.  
  • Bezelyeler iyice haşlanınca blender’da püre haline gelene dek ezin. Tekrar ocağın üzerine alın. Kaynayınca azar azar sarımsaklı kremadan ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. 
  • En son yağsız olarak tavada kıtır kıtır kızarttığınız pastırmaları ekleyin ve enginarlı ve bezelyeli çorbasını sıcak servis yapın.

Nefis kremalı bezelye çorbası tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.