ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ SORPA ÇORBASI

Sorpa Çorbası

Sorpa Çorbası

Eskişehir mutfağıyla özdeşleşen sorpa çorbası, görünümü ile yayla çorbasını andırır. Ancak sorpa çorbası yapımında kuzu eti kullanılır. İsteğe göre eti kuşbaşı şeklinde doğrayabilir veya didikleyebilirsiniz. Üzeri naneli sosla zenginleştirilen sorpa çorbası, İç Anadolu'da sık sık tüketilir.

Alternatif olarak telbine çorbası ve Bolu usulü imaret çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sorpa Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr kuzu eti
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un 
  • Tuz
  • Tereyağı
  • Pul biber
  • Nane  

Sorpa Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Kuzu eti ocağa alınır ve üzerini geçecek kadar su eklenerek pişmeye bırakılır.
  • Bir kapta yumurta, un ve yoğurt homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
  • Pişen etin suyundan yavaş yavaş eklenerek karışım etlerin olduğu tencereye alınır. Pişmesi beklenir.
  • Piştikten sonra üzeri için tereyağı eritilir ve içine nane ve pul biber de eklenir.
  • Çorbanın üzerine dökülür ve çorba hazır. Afiyet olsun.  

1 Kase Sorpa Çorbası Kaç Kalori?

  • Sorpa çorbasının bir kasesi, yaklaşık 160 kaloridir. Protein bakımından zengindir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!