Sorpa Çorbası

Sorpa Çorbası
08 Mart 2023

Eskişehir mutfağıyla özdeşleşen sorpa çorbası, görünümü ile yayla çorbasını andırır. Ancak sorpa çorbası yapımında kuzu eti kullanılır. İsteğe göre eti kuşbaşı şeklinde doğrayabilir veya didikleyebilirsiniz. Üzeri naneli sosla zenginleştirilen sorpa çorbası, İç Anadolu'da sık sık tüketilir.

1 Kase Sorpa Çorbası Kaç Kalori?

  • Sorpa çorbasının bir kasesi, yaklaşık 160 kaloridir. Protein bakımından zengindir.

Alternatif olarak telbine çorbası ve Bolu usulü imaret çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Sorpa Çorbası için

Malzemeler

  • 400 gr kuzu eti
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un 
  • Tuz
  • Tereyağı
  • Pul biber
  • Nane  
Sorpa Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Kuzu eti ocağa alınır ve üzerini geçecek kadar su eklenerek pişmeye bırakılır.
  2. Bir kapta yumurta, un ve yoğurt homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır.
  3. Pişen etin suyundan yavaş yavaş eklenerek karışım etlerin olduğu tencereye alınır. Pişmesi beklenir.
  4. Piştikten sonra üzeri için tereyağı eritilir ve içine nane ve pul biber de eklenir.
  5. Çorbanın üzerine dökülür ve çorba hazır. Afiyet olsun.  
Yorumlar
avatar
OGUZ YORUM 22 Şubat 2023, 00:28
********* ONAY BEKLİYOR... *********

Benzer Tarifler

Lezzet Logo