ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ AĞZI AÇIK

Ağzı Açık

Afyon'un meşhur lezzeti olan ağzı açık, pide çeşitleri arasında çok seviliyor. Afyon'un yanı sıra Gaziantep ve Şanlıurfa'da da ilgi gören bir tarif. Hazırsanız, kıymalı ağzı açık nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ağzı Açık Tarifi İçin malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 50 gr tereyağı
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 500 gr kıyma
  • 1 yumurta
  • Yarım demet maydanoz

Ağzı Açık Nasıl Yapılır?

  • Un, tuz ve suyu hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamuru 4 parçaya bölün.
  • Her parçayı hazır yufka büyüklüğünde açın. Üzerine ısıtılmış ayçiçeği yağı ve tereyağı karışımını sürün.
  • Yufkaları bohça biçiminde katlayarak tekrar oklavayla açın ve yağlayın. Açtığınız hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın.
  • Kıyma, yumurta ve kıyılmış maydanozu bir kasede karıştırın. Kestiğiniz parçaları ortası kalın kenarları ince olacak şekilde yuvarlak şekilde açın.
  • Ortasına bir miktar harç koyarak hamurun kenarlarını pile şeklinde birbirinin üzerine gelecek şekilde katlayın.
  • Yağladığınız tepsiye aralıklı olarak dizin. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 40 dakika pişirin. Servis yapın.

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan kıymalı pide tarifine mutlaka göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!