ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU İÇ ANADOLU YEMEKLERİ ARABAŞI

> ARABAŞI
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Arabaşı tarifi için malzemeler
  • 6 su bardağı tavuk suyu 1 limonun suyu 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber Tuz Hamur malzemesi: 4 su bardağı un 3.5 su bardağı su Tuz
Arabaşı Nasıl Yapılır

Hamur için; unu bir tencereye alın. Tuz serpip harmanlayın. 3.5 bardak soğuk suyu una azar azar ilave edip ezerek karıştırın. Karışımı fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın.

Yarım bardak tavuk suyuna kırmızı tozbiber ekleyip karıştırın. Kalan tavuk suyunu kaynatın. Biberli su, 1 limonun suyu ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın.

Hamuru küçük baklava dilimleri şeklinde kesip tavuk suyuna ilave edin. Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:03:01

beğenmedim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.