ANASAYFA TARİFLER İÇ ANADOLU YEMEKLERİ ARABAŞI

Arabaşı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Arabaşı Tarifi İçin malzemeler

  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • Tuz

Hamur malzemesi için

  • 4 su bardağı un
  • 3.5 su bardağı su
  • Tuz

Arabaşı Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; unu bir tencereye alın. Tuz serpip harmanlayın. 3.5 bardak soğuk suyu una azar azar ilave edip ezerek karıştırın. Karışımı fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın.

    Yarım bardak tavuk suyuna kırmızı tozbiber ekleyip karıştırın. Kalan tavuk suyunu kaynatın. Biberli su, 1 limonun suyu ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın.

    Hamuru küçük baklava dilimleri şeklinde kesip tavuk suyuna ilave edin. Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!