ANASAYFA TARİFLER İÇ ANADOLU YEMEKLERİ ARABAŞI

Arabaşı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Arabaşı Tarifi İçin malzemeler

  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • Tuz

Hamur malzemesi için

  • 4 su bardağı un
  • 3.5 su bardağı su
  • Tuz

Arabaşı Nasıl Yapılır?

  • Hamur için; unu bir tencereye alın. Tuz serpip harmanlayın. 3.5 bardak soğuk suyu una azar azar ilave edip ezerek karıştırın. Karışımı fırın tepsisine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Yarım bardak tavuk suyuna kırmızı tozbiber ekleyip karıştırın. Kalan tavuk suyunu kaynatın. Biberli su, 1 limonun suyu ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın.
  • Hamuru küçük baklava dilimleri şeklinde kesip tavuk suyuna ilave edin. Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!