ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ KAVURMA BÖREK

Kavurma Börek

Kavurma börek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kavurma Börek Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı su
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

İçi için:

  • 200 g kavurma
  • 3 patlıcan
  • 2 soğan
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Araları için:

  • 125 g eritilmiş tereyağı

Açmak için:

  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı mısır nişastası

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı

Kavurma Börek Nasıl Yapılır?

  • İçi için patlıcanları alacalı soyup zar büyüklüğünde küp küp doğrayın, tuzlu suda bekletin. Tencereye kavurma ile yemeklik doğradığınız soğanları koyup karıştırın.
  • Zeytinyağını ekleyip, kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  • Üzerine çok ufak doğranmış patlıcanları atıp tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte arada bir karıştırarak, patlıcanları su koymadan 10 dakika pişirin. Soğuması için kenarda bekletin.
  • Hamuru için yoğurma kabına yumurta, yoğurt, zeytinyağı, karbonat ve suyu alın. Elinizle karıştırın ve un ekleyerek yoğurun.
  • Börek hamuru pürüzsüz hale gelene kadar yoğurmaya devam edin ve üzerini örtüp 20 dakika bekletin. Hamuru 5 eşit bezeye bölün.
  • Bezeleri un, nişasta karışımı serperek oklava ile yufka büyüklüğünde açın. Aralarına eritilmiş tereyağı sürün ve yufkaları üst üste koyun. 5 adet yufkayı sararak rulo yapın. Rulo şeklindeki hamuru 20 dakika yağı çekmesi için bekletin.
  • Bekletilen ruloyu 1 parmak eninde bıçakla dilimleyin. Her bir hamur dilimini, kesilen taraf üste gelecek şekilde un serpiştirilmiş tezgaha koyun.
  • Hamur dilimlerini merdane ile açarak inceltin. İçine kavurmalı patlıcanlı harçtan 2 tatlı kaşığı kadar koyun. Uç kısımlarını üst üste katlayıp, kenarlarını bastırın.
  • Fırın tepsisini yağlayarak, börekleri dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.