ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ AGLİO E OLİO

Aglio E Olio

Aglio e olio

Sevgili Ayten Alpün'den zeytinyağında sarımsağın hafifçe sotelenerek hazırlanan aglio e olio, sarımsaklı ve zeytinyağlı spagetti anlamına gelir. Napoli'nin geleneksel yemeği olarak bilinen bu yemek, İtalyan mutfağında sık sık tüketilir. Preslenmiş sarımsak, makarna ile sotelenir. Yapımında bol acılı Meksika biberi de kullanılır. Peki, aglio e olio nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, spagetti yapımı için tarife geçebiliriz.

Alternatif olarak tortellini makarna ve köri soslu tavuklu makarna tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

sgencel Yemek yapmaya bayılırım. Tatlılar ve Osmanlı mutfağı favorimdir.
11 Tarif       14 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Aglio E Olio Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket spagetti
  • 1 adet Meksika biberi (İnce doğranmış)
  • 1/2 demet maydanoz
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri (Arzuya bağlı)

Aglio E Olio Nasıl Yapılır?

  • Spagettiyi paketteki tarifine göre pişirin ve süzün. Kesinlikle soğuk sudan geçirmeyin.
  • Sarımsağı soyduktan sonra ince ince kıyın. Soğuk bir tavaya sarımsakla birlikte zeytinyağını koyun ve sarımsağın tüm lezzetini zeytinyağına  bırakması için düşük ısıda kavurun. 
  • Sarımsak biraz renk almaya başlayınca doğranmış biberi ve maydanozu ekleyin. Daha sonra tuz ile karabiberi ilave ederek 1-2 dakika daha pişirin ve spagetti ile karıştırın.
  • Arzuya bağlı olarak parmesan peyniri ilave ettikten sonra sıcak olarak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!