Dolgulu Vegan Makarna

Dolgulu Vegan Makarna
18 Ocak 2021

Veganarsist kurucusu Emre Aydoğan’dan vegan beslenenler için bol malzemeli ev yapımı dolgulu makarna tarifi.

Nefis vegan muhlama ve vegan nutella tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Dolgulu Vegan Makarna için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 15 yemek kaşığı su içinde bekletilerek yapışkan hal almış olan 3 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu

Vegan bolonezli iç dolgu için:

  • (İstediğiniz başka malzemeyle de iç dolgu yapabilirsiniz)
  • 100 g soya kıyması
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3-4 adet domates
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 2-3 adet kapya biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Tuz
  • 100 g rendelenmiş vegan peynir
Dolgulu Vegan Makarna

Nasıl Yapılır

  1. İç malzemeler için; Kuru haldeki soya kıymasını bir kaba alın ve üzerine sıcak su ekleyerek ortalama 15 dakika dinlendirin.
  2. Suda iyice şişen soya kıymasını güzelce sıkarak kenara alın.
  3. Soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağı eklenmiş tavada kavurun.
  4. Pembeleşen soğanlara küpler halinde doğranmış havuçları ekleyerek karıştırın.
  5. Havuçlar pişmeye başladığında ise yine doğranmış yeşil biber ve kapya biberleri ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
  6. Biberler pişmeye başladığında ise soya kıymasını ekleyerek ortalama 15 dakika daha kavurun.
  7. Kavurma işleminin son 5 dakikasında doğranmış sarımsak ve maydanozları da ilave ederek pişirin.
  8. Tüm baharatları ve vegan peyniri ekledikten sonra altını kapatın.
  9. Sosu için; Vegan kremayı hazır olarak alabilir, Hindistan cevizi sütünün üzerinde oluşan kremayı kullanabilir veya aquafabadan yani nohut suyundan evde kendiniz hazırlayabilirsiniz.
  10. Vegan krema, ve sos için gereken diğer malzemeleri blenderdan çiğ bir şekilde geçirerek sos haline getirin.
  11. Makarna için; Hamur malzemelerini derin bir kaba alarak yoğurun.
  12. Top şekline getirdiğiniz hamurun etrafını sıvıyağ ile hafifçe yağlayın ve streç filme yarın.
  13. Hamuru oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
  14. Dinlenen hamuru 4 eşit parçaya bölün ve merdane yardımıyla her parçayı incecik açın.
  15. Açılan hamurların içerisine 1 tatlı kaşığı harç koyarak aralarında 1 parmak boşluk olacak şekilde yanyana koyun.
  16. Daha sonra hamuru üzerine kapatın.
  17. Doldurduğunuz kısımları eşit kareler olacak şekilde kesin.
  18. Makarnaları yarım saat daha dinlendirin. Kaynar suyun içerisine sıvıyağ ekleyin.
  19. Hazırladığınız makarnaları bu suda ortalama 5 dakika haşlayın ve servis tabağına alın.
  20. Üzerinde sos gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo