ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ SEBZELİ MAKARNA PASTASI

Sebzeli Makarna Pastası

Sebzeli makarna pastası

Klasik makarnalardan sıkılanlar için şık sunumu ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Sebzeli makarna pastası, rigatoni makarnalarının yatay bir şekilde dizilmesiyle hazırlanır. İç harcında kıyma, domates ve ıspanak kullanılır. Üzeri kaşar peyniri ile zenginleştirilen makarna pastası, fırında 20 dakika pişirildikten sonra dilimlenerek servis edilir. Listedeki malzemelere göz attıysanız, sebzeli makarna pastası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak mac and cheese ve cheddar peynirli fırın makarna tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Makarna Pastası Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gram rigatoni makarna
  • 1 su bardağı eski kaşar (rendelenmiş)
  • Tuz
  • Su

İç harcı için:

  • 400 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 avuç baby ıspanak
  • 2 diş sarımsak
  • 6 adet domates (küp küp doğranmış)
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri (rendelenmiş)

Sebzeli Makarna Pastası Nasıl Yapılır?

  • Makarnayı haşlamak için bir tencereye su doldurun ve içerisine tuz atarak kaynatın.
  • Su kaynamaya başladığında makarnaları içerisine atın. Makarna paketinin üzerinde yazan haşlama süresinden 2 dakika önce ocağın altını kapatın.
  • Pişen makarnaların suyunu süzün ve geniş bir kaba alın.
  • Makarnanın üzerine rendelenmiş eski kaşar peyniri ekleyerek güzelce karıştırın ve ılıması için kenarda bekletin.
  • İç harcı için; Havucu rendenin büyük tarafıyla rendeleyin.
  • Ispanağı ince ince, soğan ve sarımsağı ise küçük küçük doğrayın.
  • Ocağa yapışmaz yüzeyli tava alın ve içerisine zeytinyağı ekleyin.
  • Yağ ısınmaya başladığında soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Soğan renk değiştirdiğinde kıymayı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Daha sonra havuç ve sarımsağı da ekleyerek kavurun.
  • Ardından domatesleri ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Domatesler hafifçe suyunu çekene kadar pişirin. Pişirme işleminin son aşamasında doğradığınız ıspanakları ekleyin ve ocağın altını kapatın.
  • Kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt serin ve kilidini kapatın.
  • Haşladığınız makarnaları yatay veya dikey olacak şekilde kalıbın içerisine yerleştirin.
  • Makarnaların üzerine kıymalı harcı dökün ve her tarafına yayın.
  • En üst kıyma kalan makarnaları da ekleyin ve kaşar peyniri serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında peynir eriyene kadar pişirin.
  • Makarna piştikten sonra fırından çıkartın. 15 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Hazırladığınız sebzeli makarna pastasını dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!