2023 Kasım Ayının En Sevilen Tarifleri

Kış aylarına doğru adım adım yaklaşırken, mevsim meyve ve sebzeleriyle lezzetli yemekler hazırladık. Okurlarımızın Kasım ayı boyunca en beğendiği tarifleri yazımızda derledik. İşte, 2023 Kasım ayının en sevilen 10 tarifi:
2023 Kasım Ayının En Sevilen Tarifleri
01 Aralık 2023, 15:34

2023 Kasım ayı, sonbahar sebzelerinin tüketildiği bir ay oldu. Şalgam, ıspanak, pırasa, havuç, yer elması, turp, karalahana gibi sebzeler yemeklerde kullanılırken, elma, mandalina, portakal, armut, kızılcık, kuşburnu gibi meyveler ise tatlıları renklendirdi. Mevsim güzeli palamut, hamsi, uskumru, lüfer ve çipura ise Kasım ayında sofraların vazgeçilmezi oldu. İşte, Kasım ayı boyunca okurlarımız tarafından sevilen tarifler:

  1. Kuru Fasulye

kuru fasulye

Kasım ayında okurlarımız tarafından en çok beğenilen tarif, kuru fasulye oldu. Türk mutfağının klasik lezzetlerinden biri olan kuru fasulyeyi, videolu ve resimli anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Kabak Tatlısı

kabak tatlısı

Bal kabağı mevsiminin başlamasıyla birlikte, kabak tatlısı sofralardaki baş köşeyi aldı. Kabak, şeker ve ceviz ile hazırlanan kabak tatlısını, tahin ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Kıymalı Patlıcan Yemeği

kıymalı patlıcan yemeği

Patlıcan, kıyma, soğan, biber ve domates ile hazırlanan kıymalı patlıcan yemeği, akşam menülerini zenginleştiren tariflerden biridir. Kıymalı patlıcanı hala denemediyseniz, defterinize kaydetmeyi unutmayın.

  1. Mercimek Köftesi

mercimek köftesi

Gün sofralarının vazgeçilmezi olan mercimek köftesi, Kasım ayının sevilen lezzetleri arasına girmeyi başardı. Hazırladığınız mercimek köftesini, marul ve limon dilimleri eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Hamsili Pilav

hamsili pilav

Taze hamsilerin sofraları renklendirdiği şu günlerde, hamsi ile en çok yapılan yemek Karadeniz usulü hamsili pilav oldu. Hamsili pilavı salata eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Elmalı Kurabiye

elmalı kurabiye

Misafir ağırlarken ilk akla gelen lezzetlerden biri olan elmalı kurabiye, elma ve tarçınlı iç harcıyla kısa sürede hazırlanır. Üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.

  1. Karnabahar Kızartması

karnabahar kızartması

Karnabaharın pazar tezgahlarındaki yerini almasıyla birlikte, dışı çıtır, içi yumuşacık olan karnabahar kızartması tarifi de yükselişe geçti. Yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz.

  1. Ayva Reçeli

ayva reçeli

Mevsim güzeli ayva, sofralarda reçel olarak kendine yer buldu. Ayva, su, şeker ve karanfil ile hazırlanan ayva reçelini, kahvaltı sofralarında afiyetle tüketebilirsiniz.

  1. Zeytinyağlı Kabak Yemeği

zeytinyağlı kabak yemeği

Porsiyonu yalnızca 35 kalori olan kabak yemeği, zeytinyağı, kabak, pirinç ve domatesin birleşiminden oluşur. Hafif bir menü hazırlamak istiyorsanız, kabak yemeğini tercih edebilirsiniz.

  1. Sütlü Nuriye

sütlü nuriye

Diyarbakır mutfağıyla özdeşleşen sütlü nuriye, hem şerbet, hem de sütle ıslatılan bir tatlıdır. Baklava ile benzerlik gösterir. İç harcında badem kullanabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Aralık ayı sebze ve meyveleri
  2. Aralık ayı sebzeleri ile hazırlanan tarifler
  3. Aralık ayı meyveleri ile hazırlanan tarifler
  4. Doyurucu çorba tarifleri
  5. Bugün ne pişirsem?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo