ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ HAMSİLİ PİLAV

Hamsili Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hamsili Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 soğan
  • 1 kahve fincanı zeytin yağı
  • 1 demet taze soğan
  • Yarım demet taze nane
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Kuş üzümü
  • dolmalık fıstık
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yeni bahar

Hamsili Pilav Nasıl Yapılır?

  • Hamsileri iyice temizleyip yıkadıktan sonra bir kevgirde mısır unuyla harmanlayın. 15 dakika bu şekilde bekletin.
  • Pirinci birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat beklettikten sonra süzün.
  • Soğanları temizleyip ince kıyın. Pilav tenceresinde zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun.
  • Dolmalık fıstıkları ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Pirinç ve sıcak suyu ekleyin.
  • Bir taşım kaynatıp kısık ateşe alın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp tuz, şeker, kıyılmış taze soğan ve baharatı ekleyip iyice harmanlayın. Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Isıya dayanıklı yuvarlak ve derin kaseleri yağlayın. İçlerini ikiye ayrılmış hamsi filetolarıyla kaplayın.
  • Üzerine pilavı yayın. Kalan filetoları da aynı şekilde sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından alın. Servis sırasında ters çevirerek servis tabağına aktarın. Sıcak yada ılık servis yapın.
Yorumlar

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 16:56

bu tariflere bakarsam çok kilo alırım vallahi!!!

DELETE_Misafir 12 Ekim 2016, 17:03

Tarifler güzel ama iştahınızı çok açar.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!