Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14734 Tarif
Çocuk
377 Tarif
Çorba
1357 Tarif
Diyet
4428 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2443 Tarif
Hafif Yemekler
59 Tarif
İçecek
1430 Tarif
Pratik Yemek
6154 Tarif
Salata ve Meze
1397 Tarif
Sos
487 Tarif
Tatlı
9503 Tarif
Yöresel
2027 Tarif
Popüler Tarifler
Brokolili Lahana Çorbası
Hamsi Tava
Anasayfa
Tarifler
Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav
Hamsili Pilav
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
45 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Pastane Tadında Elmalı Kurabiye
Üzümlü Anne Kurabiyesi
Yulaf ezmeli kurabiye
Unlu Omlet
Milföyden Çıtır Simit
Kıvamı Kesilmeyen Yoğurt Çorbası
Borani Nasıl Yapılır?
Yağ Çekmeyen Kaşarlı Hamur Kızartması Yapmanın İpuçları
Yoğurtlu Salata Çeşitleri Nelerdir?
Haydari Yapmanın Püf Noktaları
İtalyan Salatası Nasıl Yapılır?
10 Dakika Tatlısı: Az Malzemeyle Maksimum Lezzet
Hamsili Pilav için
Malzemeler
1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
2 soğan
1 kahve fincanı zeytin yağı
1 demet taze soğan
Yarım demet taze nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kuş üzümü
dolmalık fıstık
Tuz
Karabiber
Yeni bahar
Hamsili Pilav
Nasıl Yapılır
Hamsileri iyice temizleyip yıkadıktan sonra bir kevgirde mısır unuyla harmanlayın. 15 dakika bu şekilde bekletin.
Pirinci birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat beklettikten sonra süzün.
Soğanları temizleyip ince kıyın. Pilav tenceresinde zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun.
Dolmalık fıstıkları ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Pirinç ve sıcak suyu ekleyin.
Bir taşım kaynatıp kısık ateşe alın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Ocaktan alıp tuz, şeker, kıyılmış taze soğan ve baharatı ekleyip iyice harmanlayın. Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Isıya dayanıklı yuvarlak ve derin kaseleri yağlayın. İçlerini ikiye ayrılmış hamsi filetolarıyla kaplayın.
Üzerine pilavı yayın. Kalan filetoları da aynı şekilde sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından alın. Servis sırasında ters çevirerek servis tabağına aktarın. Sıcak yada ılık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Hamsi Tarifleri
MasterChef Tarifleri
Karadeniz Mutfağı Yemekleri
Pilav Tarifleri
Yöresel Tarifler
Balık Yemekleri
Fırın Yemekleri
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pilav Tarifleri
35 Dakika
Trüf Mantarlı Risotto
Selinhdr
Pilav Tarifleri
35 Dakika
Yumurtalı Sebzeli Pilav
Selinhdr
Pilav Tarifleri
40 Dakika
Bademli Enginarlı Pilav
Selinhdr
Pilav Tarifleri
40 Dakika
Karidesli Bulgur Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
25 Dakika
Demleme Usulü Bulgur Pilavı
Selinhdr
Pilav Tarifleri
45 Dakika
Sokak Pilavı Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.