Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15039 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1377 Tarif
Diyet
4437 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2514 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1447 Tarif
Pratik Yemek
6624 Tarif
Salata ve Meze
1442 Tarif
Sos
497 Tarif
Tatlı
9924 Tarif
Yöresel
2051 Tarif
Popüler Tarifler
Poşe Yumurta
Sufle
Anasayfa
Tarifler
Pilav Tarifleri
Hamsili Pilav
Hamsili Pilav
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
45 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Kabak Kavurma Tarifi
Lor Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
Pastane Usulü Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi
Margarinsiz Limonlu Kurabiye Tarifi
Diyet 10 Dakika Poğaçası Tarifi
Terbiyeli Yoğurt Çorbası Tarifi
Masterchef Çağatay Doğanoğlu Kimdir?
13 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren Üçüncü İsim Belli Oldu!
Az Malzemeyle Fark Yaratan Yoğurtlu 11 Nefis Tarif
Masterchef Eylül Soysal Kimdir?
Et Sote Yapmanın İpuçları
14 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren Dördüncü İsim Belli Oldu!
Hamsili Pilav için
Malzemeler
1 kg hamsi
2 su bardağı pirinç
2 soğan
1 kahve fincanı zeytin yağı
1 demet taze soğan
Yarım demet taze nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kuş üzümü
dolmalık fıstık
Tuz
Karabiber
Yeni bahar
Hamsili Pilav
Nasıl Yapılır
Hamsileri iyice temizleyip yıkadıktan sonra bir kevgirde mısır unuyla harmanlayın. 15 dakika bu şekilde bekletin.
Pirinci birer tatlı kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat beklettikten sonra süzün.
Soğanları temizleyip ince kıyın. Pilav tenceresinde zeytinyağını ısıtıp soğanı kavurun.
Dolmalık fıstıkları ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Pirinç ve sıcak suyu ekleyin.
Bir taşım kaynatıp kısık ateşe alın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Ocaktan alıp tuz, şeker, kıyılmış taze soğan ve baharatı ekleyip iyice harmanlayın. Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Isıya dayanıklı yuvarlak ve derin kaseleri yağlayın. İçlerini ikiye ayrılmış hamsi filetolarıyla kaplayın.
Üzerine pilavı yayın. Kalan filetoları da aynı şekilde sıralayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından alın. Servis sırasında ters çevirerek servis tabağına aktarın. Sıcak yada ılık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Hamsi Tarifleri
MasterChef Tarifleri
Karadeniz Mutfağı Yemekleri
Pilav Tarifleri
Yöresel Tarifler
Balık Yemekleri
Fırın Yemekleri
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pilav Tarifleri
35 Dakika
Mantarlı Bulgur Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
35 Dakika
Pilavın En Doğal Hali: Siyez Bulguru Pilavı Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
30 Dakika
Domatesli Pilav Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
20 Dakika
Tam Ölçülü: Tek Kişilik Pilav Tarifi
Selinhdr
Pilav Tarifleri
40 Dakika
Mercimekli Soğanlı Pilav
Selinhdr
Pilav Tarifleri
45 Dakika
Tavuklu Bulgur Pilavı Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.