Zeytinyağlı Kabak Yemeği

Zeytinyağlı Kabak Yemeği
07 Haziran 2024

Kabak içeriği yüksek su oranı ve vitamin, mineralleri ile sağlıklı bir yiyecek olmasının yanı sıra lezzetli. Pirinçli kabak yemeğinin hem lezzetine doyacaksınız hem de karnınız doyacak. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız eğer tarife geçelim. 

1 Porsiyon Zeytinyağlı Kabak Yemeği Kaç Kaloridir?

  • Sebze yemekleri içinde kalorisi oldukça düşük olan kabak yemeğinin bir porsiyonu, yaklaşık 35 kaloridir. Bu yüzden kilo ve şeker kontrolünü dengede tutmak isteyenler de tercih edebilir.

Kabak ile yapılan alternatif tarifler arıyorsanız mutlaka kabak sıyırma, kıymalı kabak yemeği ve kabak çiçeği dolması tariflerine bakın. 

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Zeytinyağlı Kabak Yemeği için

Malzemeler

  • 4 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 4 yemek kaşığı pirinç
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kasığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1\2 demet dereotu 
Zeytinyağlı Kabak Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağı tencereye alınır ve ısındığında yemeklik doğranan soğanlar eklenir, kavrulur.
  2. Sarımsaklar ezilir ve soğanların ardından sarımsak eklenir.
  3. Domates salçası da eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  4. Kabaklar yıkanır kabukları soyulur ve yarım ay şeklinde doğranır, tencereye eklenir. Yıkanmış pirinçler eklenir.
  5. Domates küçük ve küp küp doğranır ve tencereye alınır, bütün malzemeler karıştırılır.
  6. Malzemelerin yarısına denk gelecek şekilde su eklenir ve pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Dereotu yıkanır ve ince ince kıyılır, yemek piştikten sonra eklenerek servis edilir.

Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce kabakları suda durulayın. Kabuklarını soymak yerine küçük delikler açmayı da tercih edebilirsiniz.
  • Zeytinyağlı yemeklerin en önemli noktası toz şekerdir. Yemeğin tuzunu dengelemek ve tatlandırmak için konulan şeker, pişirme süresini de düşürür.
  • Kullanacağınız kabakların taze ve orta boyutlarda olmasına özen gösterin.
  • Yemeği pişirirken suyun az olması gerekir. Kısık ateşte pişirdiğiniz kabaklar suyunu çekmesine rağmen hala sert ise, yavaş yavaş su ilave edebilirsiniz.
  • Pişirme işlemine başlamadan önce tencere ile kapak arasına yağlı kağıt koyun. Yemeğiniz pişip soğuyana kadar kağıdı kaldırmayın. Yağlı kağıt, pişirme sırasında kabağın koyu rengini ve acılığını alarak daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Kabak yemeği çok su saldığı için, çekirdekli kısımlarını doğrayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo