ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER ARALIK AYI SEBZE VE MEYVELERİ NELERDİR, ARALIK AYINDA NE YENİR?

ARALIK AYI SEBZE VE MEYVELERİ NELERDİR, ARALIK AYINDA NE YENİR?

Aralık ayında ne yenir? Aralık ayı sebze ve meyveleri nelerdir? Aralık'ta hangi meyveler tüketilmelidir? Sağlıklı beslenme düzenine imkan tanıyan mevsimsel beslenme için, Aralık ayında tüketmeniz gereken meyve ve sebzeler:
Aralık Ayı Sebze ve Meyveleri Nelerdir, Aralık Ayında Ne Yenir?

Sağlıklı beslenmenin ilk adımlarından biri olan mevsimsel beslenme, insan sağlığı açısından oldukça önemlidir. Meyve ve sebzeleri doğru zamanlarda tüketmek, hem daha organik beslenmemizi, hem de mevsim geçişlerine daha kolay adapte olmamızı sağlar. Özellikle kış aylarında ortaya çıkan grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı mevsim meyvelerini tüketerek vücut direncini arttırmak gerekir. Aralık ayı, meyve, sebze ve balık bakımından zengin bir aydır. Aralık ayında turunçgillere daha fazla yer verilirken, küçük balıklar da sofralardaki yerini alır. Vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri alabilmesi için Aralık ayında hangi meyve ve sebzeler tüketilmelidir? Aralık ayı meyve, sebze ve balıkları nelerdir? İşte, Aralık ayı boyunca sofranızdan eksik etmemeniz gereken meyve ve sebzeler:




Aralık Ayında Hangi Sebzeleri Tüketmeliyiz?

Aralık ayında sağlıklı beslenmek için mutlaka tüketilmesi gereken sebzeler; ıspanak, havuç, şalgam, pırasa, turp, lahana, yer elması, bal kabağı, kara lahana, kereviz ve pancar.

Dört mevsim bulabileceğiniz sebzeler; Dereotu, marul, maydanoz, roka, pazı, tere, nane ve yeşil soğan.


Aralık Ayında Hangi Meyveleri Tüketmeliyiz?

Kış hastalıklarından korunmak ve vücut direncini arttırmak için, Aralık ayında meyve tüketimine özen göstermeliyiz. Aralık ayı meyveleri; Portakal, mandalina, nar, elma, armut, limon, greyfurt, muz ve ayva.




Aralık Ayında Hangi Balıkları Tüketmeliyiz?

Kış aylarında artış gösteren balıklar, Aralık ayının da favorisidir. Peki, Aralık ayında hangi balıklar tüketilmeli? Aralık ayı boyunca tüketilmesi gereken balıklar; Hamsi, palamut, uskumru, lüfer, sardalye, çipura, tekir ve torik.




Aralık Ayında Hangi Yemişleri Tüketmeliyiz?

Aralık ayı denildiğinde sofralardan eksik edilmemesi gereken bir yemiş var. İster ocakta, ister fırında, isterseniz de sobada pişirebileceğiniz kestane Aralık ayı yemişlerinin başında gelir. Bunun dışında badem ve ceviz tüketmeye de özen gösterin.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!