Tavuklu Pilavın Yanına Ne Gider: 11 Tamamlayıcı Tarif
Tavuklu pilavın yanına ne yapılır? Tavuklu pilav menüsü nasıl hazırlanır? İşte, tavuklu pilavın lezzetini ikiye katlayacak 11 tamamlayıcı ve nefis tarif:

Tavuklu pilav, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Mevlit, düğün gibi kalabalık sofralarda ikram edilen bu pilav, aynı zamanda en sevilen sokak lezzetlerinin de başında gelir. Pirinç pilavının, didiklenmiş ve haşlanmış tavuk etiyle birleştirilmesiyle hazırlanır. Şık bir sunum elde etmek için, pilav ve tavuk yuvarlak bir kaseye konulur ve ters çevrilir. İsteğe göre nohut, mısır gibi farklı malzemelerle zenginleştirilebilir.

  1. Mercimek Çorbası


Kırmızı mercimek ile hazırlanan mercimek çorbası, sıcak başlangıçlar denildiğinde ilk akla gelen çorbalardan biridir. Ana yemek öncesi midenizi rahatlatır.

  1. Erişteli Yoğurt Çorbası


Ortalama 30 dakikada hazırlanan yoğurt çorbası, nohut, yoğurt ve tam buğday unu ile hazırlanır. Porsiyonu, yaklaşık 80 kaloridir. Diyet listelerine de eklenebilir.

  1. Fırında Baharatlı Patates


Patates, tavuğun yanına en çok yakışan besinlerden biridir. Baharatlarla marine edilen patatesleri, elma dilimi şeklinde kesip fırında pişirebilirsiniz.

  1. Gavurdağı Salatası


Domates, soğan ve biber ile hazırlanan gavurdağı salatası, nar ekşili ve yağlı sos ile zenginleştirilir. Ortalama 115 kalori değerindedir.

  1. Çoban Salatası


Tavuklu pilavın yanına en çok yakışan salatalardan biri de, çoban salatasıdır. Ortalama 20 dakikada hazırlanan bu salatayı, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Marul Salatası


Marul, pancar turşusu, beyaz peynir ve zeytin ile hazırlanan bu salata, sindirimi rahatlatır. Kısa sürede hazırlanır. Pilavın en lezzetli eşlikçisidir.

  1. Acı Biber Turşusu


Acı biber, sarımsak ve kaya tuzu ile hazırlanan bu turşu, tavuklu pilavın yanında ikram edilir. 1 ayda hazırlanan bu turşuyu kavanozda muhafaza edebilirsiniz.

  1. Çubuk Turşu


Tavuklu pilavın yanında tercih edilen turşulardan biri de, çubuk turşudur. Salatalıkla hazırlanan bu turşu, limon ve kaya tuzu ile zenginleştirilir.

  1. Cacık


Salatalık ve yoğurt ile hazırlanan cacık, nane ve dereotu gibi baharatlarla hazırlanır. 10 dakikada hazırlanan cacık, soğuk bir şekilde servis edilir.

  1. Haydari


Özellikle balık yemeklerinin yanında sunulan haydari, yoğurt ve nane ile hazırlanan bir mezedir. Videolu anlatımıyla haydariyi kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Şalgam Suyu


Pancar, şalgam, mor havuç ve acı biber ile hazırlanan şalgam suyu, yemeklerin yanında soğuk bir şekilde ikram edilir. 15 günde hazırlanır ve buzdolabında muhafaza edilir. 

Şunlara da göz atın;

  1. Tavuk sotenin yanına ne gider?
  2. Patates püresinin yanına ne gider?
  3. Lahmacunun yanına ne gider?
  4. Biber dolmasının yanına ne gider?
  5. Bulgur pilavının yanına ne gider?

Haber Kategorileri

Yanına Ne Gider?

Lezzetli Haberler

Bamya Tarifleri: Bamya İle Yapılan 12 Nefis Tarif
Poğaçaların Yumuşak Kalması İçin 10 Pratik Püf Noktası
Avokadonun Kararması Nasıl Engellenir?
Değişik Reçel Tarifleri: Pratik ve Nefis 15 Farklı Reçel Tarifi
Semizotu Dondurucuda Nasıl Saklanır?
Misafir İçin Kahvaltı Tarifleri: Şık ve Pratik 20 Tarif