ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ ÇOBAN SALATASI

Çoban Salatası

Çoban Salatası

Nefis mi nefis bir salataya kim hayır diyebilir ki? Türk mutfağının en sevilen salatalarından olan çoban salata, ana yemeklerin yanında sunulur. Özellikle et ve köfte çeşitlerinin yanına çok yakışan çoban salata, salatalık, domates, biber ve soğan gibi temel malzemelerden oluşur. Hazırsanız, yemeye doyamayacağınız çoban salata tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak çilekli bahar salatası ve narlı avokado salatası tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çoban Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet salatalık
  • 4 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı limon suyu

Çoban Salatası Nasıl Yapılır?

  • Öncelik sebzeleri bol su ile yıkayın. Domatesleri ince ince doğrayın.
  • Salatalıkların kabuğunu soyduktan sonra, ince ve küçük parçalar halinde doğrayın.
  • Yeşil biberleri ortadan ikiye ayırın ve çekirdeklerini çıkartın. Ardından yarım ay şeklinde doğrayın.
  • Kuru soğanı piyazlık doğradıktan sonra maydanozu ince ince kıyın.
  • Doğradığınız malzemeleri salata kasesine aktarın.
  • Küçük bir kapta yağ, tuz ve limon suyunu karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerinde gezdirin.
  • Salatayı güzelce harmanladıktan sonra bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Çoban Salata Kaç Kalori?

  • 230 gramlık bir porsiyon çoban salata, yaklaşık 120 kalori değerindedir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!