ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ÇUBUK TURŞU

Çubuk Turşu

Çubuk Turşu

Turşu tarifleri, özellikle kış aylarında sık sık sofralardaki yerini alır. Yemeklerin yanında sunulan turşular, bağışıklığı güçlendirmesiyle de bilinir. İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Büşra Kiş'ten salatalık, nohut ve sarımsak ile hazırlanan nefis bir turşu tarifimiz var. Malzemeler hazırsa, çubuk turşu yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak üzüm turşusu, sarımsak turşusu ve turşu suyu tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çubuk Turşu Tarifi İçin malzemeler

  • 3 kilo salatalık
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 4 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 10 diş sarımsak
  • 1 avuç nohut
  • 10 gr kişniş
  • Yarım çay bardağı sirke

Çubuk Turşu Nasıl Yapılır?

  • Salatalıkları hiç kir kalmayacak şekilde yıkayın.
  • Turşu kuracağınız kabın dip kısımlarına sarımsakları soyup yerleştirin.
  • 1 avuç nohudu ve kişnişi de sarımsakların üzerine yerleştirin.
  • Daha sonra yıkamış olduğunuz salataları çatalla delerek, kabın içerisine koyun.
  • Üzerine sirke ve limon suyunu ekleyin. Son olarak suyun içerisine tuzu ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
  • Yaptığınız salamura suyunu salataların üzerine ekleyin ve ağzını kapatın.
  • Turşunuz 25-30 gün sonra yemeye hazır olacaktır. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!