Lahanalı Tarifler: Beyaz Lahana ile Yapılan 16 Nefis Tarif
Lahana hangi yemeklerde kullanılır? Lahana ile ne yemek yapılır? İşte, lahana sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak, birbirinden pratik 16 lahanalı yemek tarifi:

Lahana, turpgiller familyasından kat kat yaprakları olan bir bitkidir. 'Kelem' ismiyle de bilinen lahananın mor ve kara lahana olarak farklı çeşitleri de mevcuttur. Beyaz lahana, özellikle salata yapımında kullanılır. Ancak sarma, börek gibi farklı kullanım alanları da mevcuttur. İşte, klasik tariflerden sıkılanlar için lahana ile yapabileceğiniz 16 nefis lahana tarifi:

  1. Zeytinyağlı Lahana Sarması


Lahana denildiğinde ilk akla gelen yemek, zeytinyağlı lahana sarmasıdır. İç harcında pirinç, soğan ve kuş üzümü kullanılır. Özellikle kalabalık sofraların vazgeçilmezlerinden biridir.

  1. Kapuska


Rus ve Slav kökenli bir yemek olan kapuska, bazı yörelerde pirinç, bulgur gibi bakliyatlarla hazırlanır. Hazırlanışı 15, pişirmesi ise ortalama 20 dakikadır. Porsiyonu, yaklaşık 120 kalori değerindedir.

  1. Atıştırmalık Beyaz Lahana


Beyaz lahanayı sade bir şekilde tüketmek isteyenler, atıştırmalık lahana tarifimizi deneyebilir. Videolu anlatımıyla kolayca hazırlanan bu yemek, yoğurtlu sos ile birlikte sunulur. 

  1. Beyaz Lahana Salatası


Yalnızca 7-8 malzemeden oluşan beyaz lahana salatası, ortalama 20 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Yaklaşık 110 kalori olan beyaz lahana salatası, diyet listeleri için de uygundur.

  1. Beyaz Lahanalı ve Sebzeli Noodle


Havuç, kabak, karnabahar, mantar ve lahana ile hazırlanan sebzeli noodle, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. Özellikle Asya mutfağını sevenlerin mutlaka denemesi gereken tariflerden biridir.

  1. Beyaz Lahana Ruloları


Kıyma, pirinç ve farklı malzemelerle hazırlanan beyaz lahana ruloları, külah şeklinde sarılır. Ketçap ve kremalı sos eşliğinde sunulur. Servis için yanına dereotlu yoğurt eklenebilir.

  1. Beyaz Lahana Turşusu


Lahana, sarımsak ve sirke ile hazırlanan lahana turşusunun kurulması 15-30 gün içerisinde tamamlanır. Kavanozlarda muhafaza edilen turşu, yemeklerin yanında sunulabilir.

  1. Coleslaw


Okurumuzdan gelen coleslaw, lahana, havuç ve soğan ile hazırlanan bir salata çeşididir. Yemeklerin yanında sunulan bu tarif, 15 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Etli Lahana Dolması


Orta boy lahananın içerisinde hazırlanan lahana dolması, özellikle Karadeniz mutfağında tüketilen bir yemektir. Şık sunumuyla herkesi kendine hayran bırakır. İçinde kuzu eti kullanılabilir.

  1. Fırında Etli Lahana


Beyaz lahana, lahana turşusu ve kuzu eti ile hazırlanan etli lahana, salçalı sos ile lezzetlendirilir. Fırında pişirildikten sonra sıcak bir şekilde servis edilir.

  1. Kohlrouladen


Alman mutfağına özgü bir yemek olan kohlrouladen'in, iç harcı peynir ve darı ile doldurulur. Damak zevkine göre kıyma veya pirinçli harç da kullanılabilir.

  1. Körili Lahana Sote


Lahana, köri ve hardal ile hazırlanan lahana sote, hafif yemeklerden biridir. Baharat ve soslarla zenginleştirilir. Tarifte beyaz lahana veya brüksel lahanası kullanılabilir.

  1. Lahanalı ve Havuçlu Börek


İç harcı havuç ve lahana ile doldurulan bu börek, çayın yanına çok yakışır. Misafir ağırlarken sunabileceğiniz tariflerden biridir.

  1. Tavuklu ve Beyaz Lahanalı Nohut Yahnisi


Nohut, tavuk ve beyaz lahana ile hazırlanan yahni, özellikle bayram sofralarında sunulur. Tencerede pişirildikten sonra sıcak bir şekilde servis edilir.

  1. Beyaz Lahanalı Soğan Çorbası

Beyaz lahanalı soğan çorbası ile hem kışın hastalıklarından korunabilir, hem de lezzeti ile herkesi büyüleyebilirsiniz. Beyaz lahanalı soğan çorbasını videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Beyaz Lahanalı Narenciye Salatası

Farklı bir salata tarifi denemek isteyenler; beyaz lahanalı narenciye salatası tam size göre! Bu salatası, yemeklerin yanında afiyetle tüketebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Bamya yemekleri
  2. Kuşkonmaz tarifleri
  3. Enginar tarifleri
  4. Etli sebze yemekleri
  5. Düşük kalorili fırın yemekleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı