ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER KOHLROULADEN (ALMAN USULÜ LAHANA SARMASI)

Kohlrouladen (Alman Usulü Lahana Sarması)

Kohlrouladen (Alman Usulü Lahana Sarması)

Kahlrouladen, Alman usulu lahana sarmasıdır. Bu sarma içi Türkiyede olduğu gibi kıymalı, pirinçli ya da farklı bakliyatlarla hazırlanabilir. Sizlerle paylaştığımız bu kahlrouladen tarifi darı ile hazırlanıyor. Oldukça lezzetli olan bu tarif için malzemelerinizi hazırlayın, tarifin aşamaları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için beyaz lahana turşusu ve beyaz lahana ruloları tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kohlrouladen (Alman Usulü Lahana Sarması) Tarifi İçin malzemeler

  • 1 orta boy lahana 
  • ½ su bardağı darı 
  • 500 ml sebze suyu ya da su 
  • 4 adet kuru domates
  • 90 gr beyaz peynir
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 10 adet cherry domates
  • 1 demet maydanoz 
  • Tuz 
  • Karabiber

Kohlrouladen (Alman Usulü Lahana Sarması) Nasıl Yapılır?

  • Lahana yapraklarını bir kat soyun ve haşlamak için suya koyarak haşlayın. 
  • Haşlanan lahananın yapraklarını sarmak için ayırın. 
  • Harç için darıyı iyice yıkayın. Sebze suyu, darı ve domates ile birlikte darıyı pişirin. 
  • Pişen darıya peynir, yumurta, kekik, tuz ve karabiber ekleyin, karıştırın. 
  • Lahana yapraklarının içerisine 1 yemek kaşığı harç koyun ve katlayarak yuvarlayın. 
  • Yağı büyük bir tavada ısıtın ve hazırladığınız ruloları arkalı önlü kızartın, kenara alın. 
  • Domates ve soğanları yağda kavurun, geri lahanaları ekleyin ve üzerine su koyarak pişmeye bırakın. 
  • Lahanalar yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Afiyet olsun. 


Püf Nokta

  • Damak tadınıza göre içeriğini kıymalı ya da pirinçli olarak değiştirebilirsiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!