Atıştırmalık Beyaz Lahana

Atıştırmalık Beyaz Lahana
07 Kasım 2022

Ana vatanı Batı Akdeniz olan lahana, ülkemizde en çok Niğde'de yetiştirilir. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu sebze; salata, çorba ve ana yemeklerde kullanılır. A, C, D ve K vitamini bakımından zengindir. Karalahana kükürt mineralinden zengindir. Kükürt enfeksiyonlara karşı vücudun savunmasında etkili rol oynar. Ayrıca yaraların iyileşmesine büyük oranda yardımcıdır. Ülserin etkilerini ve şiddetini azaltıcı özelliği bulunur. Kan basıncını dengelediği için diyabet hastalarına önerilen besinler arasındadır. Malzemeleriniz hazırsa, ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz atıştırmalık beyaz lahana tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Atıştırmalık Beyaz Lahana Kaç Kaloridir?

  • Atıştırmalık beyaz lahananın bir porsiyonu, yaklaşık 50 kaloridir. Uzun süre tokluk sağlayan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Alternatif bir versiyonu için, beyaz lahana salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Sofralarınızda vitamin ve mineral deposu olarak bilinen sebze yemeklerine yer vermek istiyorsanız, ana yemeklerle birlikte sunabileceğiniz Akdeniz usulü şakşuka tarifine de göz atın.

Haz��rlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Atıştırmalık Beyaz Lahana için

Malzemeler

  • 1 adet orta boy beyaz lahana 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı kajun baharatı 
  • 5-6 dal maydanoz (İnce kıyılmış) 
  • 5-6 dal dereotu (İnce kıyılmış) 
  • 1 adet küçük acı biber (İnce kıyılmış) 

Yoğurtlu sos için

  • 1 kase süzme yoğurt 
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Atıştırmalık Beyaz Lahana

Nasıl Yapılır

Püf Noktası
  • Pişirme esnasında lahananın kötü koku yaymasını önlemek için, fırın tepsisine birkaç adet defne yaprağı ekleyin.
  • Lahananın dağılmasını önlemek için, zeytinyağını her yere yaydığınızdan emin olun.
  • Lahananın nemini almak için, tarife başlamadan önce tuzlayıp 20 dakika bekletin. Ardından bol su ile durulayın ve kurumasını bekleyin.
  • Kullanacağınız lahananın dolgun ve taze olmasına özen gösterin. Çürümeye veya sararmaya başlayan kısımlarını kullanmayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo