Atıştırmalık Beyaz Lahana

Ana vatanı Batı Akdeniz olan lahana, ülkemizde en çok Niğde'de yetiştirilir. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu sebze; salata, çorba ve ana yemeklerde kullanılır. A, C, D ve K vitamini bakımından zengindir. Karalahana kükürt mineralinden zengindir. Kükürt enfeksiyonlara karşı vücudun savunmasında etkili rol oynar. Ayrıca yaraların iyileşmesine büyük oranda yardımcıdır. Ülserin etkilerini ve şiddetini azaltıcı özelliği bulunur. Kan basıncını dengelediği için diyabet hastalarına önerilen besinler arasındadır. Malzemeleriniz hazırsa, ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz atıştırmalık beyaz lahana tarifine başlayabiliriz.
Sofralarınızda vitamin ve mineral deposu olarak bilinen sebze yemeklerine yer vermek istiyorsanız, ana yemeklerle birlikte sunabileceğiniz Akdeniz usulü şakşuka tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Atıştırmalık Beyaz Lahana Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet orta boy beyaz lahana
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 1 yemek kaşığı kajun baharatı
- 5-6 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
- 5-6 dal dereotu (İnce kıyılmış)
- 1 adet küçük acı biber (İnce kıyılmış)
Yoğurtlu sos için
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Atıştırmalık Beyaz Lahana Nasıl Yapılır?
- Beyaz lahanayı dikkatlice enine çok ince dilimleyin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Beyaz lahananın üzerine zeytinyağını dökün, fırça yardımı ile her tarafına yayılmasını sağlayın.
- Zeytinyağı ile fırçaladığınız lahananın üzerine çok ince kıyılmış yeşillikleri, tuzu ve kajun baharatını serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
- Yoğurtlu sos için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Lahana dilimleri pişince fırından alın, yoğurt sos eşliğinde servis yapın.
- Atıştırmalık beyaz lahanayı, etli güveç ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?