ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUKLU VE BEYAZ LAHANALI NOHUT YAHNİSİ

Tavuklu ve beyaz lahanalı nohut yahnisi

Tavuklu ve beyaz lahanalı nohut yahnisi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuklu ve beyaz lahanalı nohut yahnisi tarifi için malzemeler

  • 500 g tavuk eti (Tercihen kalça tarafından)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kapya biber
  • 500 g beyaz lahana
  • 500 g haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • Sıcak su

Tavuklu ve beyaz lahanalı nohut yahnisi Nasıl Yapılır

  • Tereyağını tencerede eritip, küp doğranmış biberleri ve yarım mandalina büyüklüğünde kestiğiniz tavuk etlerini 10 dakika boyunca kavurun.
  • İnce doğradığınız beyaz lahanayı ekleyin. 5 dakika daha kavurun. Unu ilave edip birkaç kez çevirin.
  • Üzerini örtecek kadar sıcak suyu, diri kıvamda haşladığınız nohutları, tuzu ve baharatını da ekleyin.
  • Önce yüksek ateşte 10 dakika pişirin. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 20 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.