ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ LAHANALI VE HAVUÇLU BÖREK

Lahanalı Ve Havuçlu Börek

Enfeksiyonlara karşı vücudu korumasıyla bilinen beyaz lahana, sinirlerin güçlenmesine de yardımcı olur. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak, kilo vermeyi kolaylaştırıyor. İçinde bol miktarda C ve K vitamini, sodyum, kalsiyum ve fosfor barındıran havuç ise bağışıklığı güçlendiren besinlerden biri. Bu iki sebzeyi bir araya getirdik ve ortaya enfes bir börek çıktı. Gelin, lahanalı ve havuçlu börek nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçelim.

Nefis tepsi böreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lahanalı Ve Havuçlu Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 yufka
  • 3 havuç
  • 500 gr beyaz lahana
  • 3 soğan
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • Susam

Lahanalı Ve Havuçlu Börek Nasıl Yapılır?

  • Havuçları rendeleyin. Lahanayı temizleyip ince doğrayın. Soğanları ince kıyın. Ayrı tavalarda ayçiçeği yağı ekleyerek soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Yumurta, süt ve ayçiçeği yağını bir kapta çırpın.
  • Yufkaları tezgaha serip üzerilerine sostan sürün. Yufkaların kenarlarını içe doğru katlayın. Her birinin bir kenarına 3 ayrı malzemeyi yayın ve rulo yapın.
  • Son yufkayı tezgaha yayıp üzerine sostan sürün ve kare şekline getirin. Hazırladığınız rulo hamurları kare yufkanın kenarına üst üste gelecek şekilde yerleştirin ve hepsini birlikte yine rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine kalan sosu sürüp susam serpiştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!