ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ KÖRİLİ LAHANA SOTE

Körili Lahana Sote

Brüksel lahanası, karnabahar, brokoli, tarla şalgamı ve alabaş, beyaz, kırmızı ya da kara topbaş lahana. Üretilmesi ve seçilerek ayıklanması sayesinde değişik sebzelerin doğmasına sebep olan lezzet. Yemeği ve çorbası yapılan beyaz lahana en yaygın olanı. Turşusu ise yaz kış sofraların vazgeçilmezi. Yemeği, çorbası, salatası, turşusu, dolması, kavurması yapılan beyaz lahanaya salatalarda kırmızı lahana eşlik ediyor. Vitamin değeri bakımından besleyici olan, özellikle de son yıllarda anti selülit tedavisi ve zayıflamada etkili olduğu bilinen lahana ile sağlık ve lezzeti birleştirebilirsiniz. Lahana karbonhidrat, protein, kalsiyum ve vitaminler bakımından çok besleyici bir sebze. Hazırsanız, körili lahana sota tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Körili Lahana Sote Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım lahana
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kasığı taneli hardal
  • 1 çay bardağı tavuk suyu
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Körili Lahana Sote Nasıl Yapılır?

  • Mineraller ve vitaminler bakımından çok zengin olan yemeğimize başlayalım. Lahanaları ince doğrayın.
  • Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Sarımsağı halka doğrayıp soğana ilave edin.
  • Hardal, köri ve lahanalarıda ilave ederek sotelemeye devam edin. Tavuk suyunu ilave edip lahanalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırıp sıcak servis yapın.

Yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis beyaz lahana salatası tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!