Kurabiye Tarifleri
Almanya ve Hollanda da ortaya çıkan kurabiye, çikolatalı çeşitleriyle Amerika'dan dünyaya yayılan bir lezzettir. Çayın olmazsa olmazı haline gelen kurabiyeler, partilerin ve özel kutlamaların kurtarıcısı olmuştur. Tatlı ve tuzlu olarak hazırlanabilen kurabiyeler dünyaca sevilen bir lezzet haline gelmiştir. Temel malzemelerinde un, süt ve yağ kullanılsa da tatlı çeşitlerinde pudra şekeri, meyve parçaları ve özel aromalar kullanılabilir. Tatlıyı sevmeyenler için de susam, tarçın veya ceviz gibi malzemelerle tuzlu kurabiye yapılabilir. Aynı zamanda hafif ve yağsız kurabiye çeşitleri de diyet listelerine girebilir. Malzeme seçimleri genellikle kişisel damak zevkine göre hazırlansa da; damla çikolatalar, pirinç patlakları ve akışkan karameller kurabiye tariflerinde en çok tercih edilen malzemelerdir. Uzun süre saklayabileceğiniz kurabiyeler için nefis tariflere ve sunum önerilerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;
Yeni Yıl Kurabiyesi

Paskalya Kurabiyesi

Şeker Bayramı Kurabiyesi

Yulaf Ezmeli, Elmalı Kurabiye

Düğün Kurabiyesi

Nişan Kurabiyesi

Geçmiş Olsun Kurabiyeleri

Tuzlu Çay Kurabiyesi

Eğlenceye Davet Kurabiyeleri

Ballı, Cevizli Kurabiye

Çikolatalı Kurabiye

Ev Yapımı Tuzlu Kurabiye

Ceviz, Badem Kurabiyesi

Nişastalı Ve Antep Fıstıklı Kurabiye

Hurmalı Ve Fındıklı Kurabiye

Üzümlü Ve Cevizli Çay Kurabiyesi

Yulaflı Ve Damla Çikolatalı Kurabiye

Elmalı Bohça Kurabiye
