Kurabiye Tarifleri
Almanya ve Hollanda da ortaya çıkan kurabiye, çikolatalı çeşitleriyle Amerika'dan dünyaya yayılan bir lezzettir. Çayın olmazsa olmazı haline gelen kurabiyeler, partilerin ve özel kutlamaların kurtarıcısı olmuştur. Tatlı ve tuzlu olarak hazırlanabilen kurabiyeler dünyaca sevilen bir lezzet haline gelmiştir. Temel malzemelerinde un, süt ve yağ kullanılsa da tatlı çeşitlerinde pudra şekeri, meyve parçaları ve özel aromalar kullanılabilir. Tatlıyı sevmeyenler için de susam, tarçın veya ceviz gibi malzemelerle tuzlu kurabiye yapılabilir. Aynı zamanda hafif ve yağsız kurabiye çeşitleri de diyet listelerine girebilir. Malzeme seçimleri genellikle kişisel damak zevkine göre hazırlansa da; damla çikolatalar, pirinç patlakları ve akışkan karameller kurabiye tariflerinde en çok tercih edilen malzemelerdir. Uzun süre saklayabileceğiniz kurabiyeler için nefis tariflere ve sunum önerilerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;
File Bademli Bisküvi

Kayısılı Kurabiye

Parmesanlı Tuzlu Kurabiye

Muzlu Kurabiye

Zencefilli Ve Tarçınlı Kurabiye

Vanilyalı Nar Bisküvi

Bademli Ve Portakal Kokulu Kurabiye

Tatlı Kalpler

Zencefilli Bisküvi Ve Kakaolu İçecek

Kurutulmuş Meyveli Ve Kuruyemişli Kurabiye

Portakallı Kurabiye

Antep Fıstıklı Üçgen Kurabiye

İki Renkli Zencefilli Kurabiye

Kuru Kayısı Ve Erikli Üçgen Kurabiye

Çikolatalı Kahveli Kurabiye

Dev Doğum Günü Kurabiyesi

Dereotlu Ve Patatesli Kurabiye

Rugelach
