ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ UN KURABİYESİ

Un Kurabiyesi

UN KURABİYESİ

Ağızda dağılan yapımı kolay ve kısa olan, yorgunluk kahvesini lezzetlendiren, dostlarla içilen çayın yanına verilen lezzetli bir kurabiye.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

6 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Un Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket katı yağ (Oda sıcaklığında)
  • 1 Bardak Pudra şekeri
  • 1 paket Vanilya
  • 3 Bardak un
  • 2 kaşık Kakao (Yarısı için)
  • Antep fıstığı (Üstüne ayıklanmış)  

Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeler sırayla kaba konularak karıştırılır.
  • Unu azar azar katarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ederiz.
  • Hamuru 2' ye bölerek böldüğümüz bir parçasına kakaomuzu karıştırıyoruz
  • Hamuru 10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Dinlenen hamuru istediğimiz kalınlıkta rulo yaparak eşit dilimlere bölüyoruz.
  • Dilimleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alarak üstüne antep fıstıklarını koyuyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170° fırında yaklaşık 20-25 dakika üstü kızarmadan pişiriyoruz. Afiyet OLSUN!
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!