Sıcak bir çayın yanında, mis kokulu bir kahveyle veya bir bardak sütle birlikte ikram edilen kurabiyeler, damaklarda büyük mutluluklar yaratır. Misafir ağırlarken sofralardaki baş köşeyi alan kurabiyelerin tatlı ve tuzlu olmak üzere birçok farklı çeşidi vardır. Çikolatayla harmanlanan, bademle zenginleştirilen, balla tatlandırılan birbirinden lezzetli ve pratik kurabiye tarifleri doğru ölçülerde hazırlandığı takdirde, yumuşacık bir kıvama sahip olur.
Ağızda dağılan yumuşak kurabiye yapmanın püf noktalarına dikkat ettiğiniz takdirde, hem lezzetli, hem de kıyır kıyır kurabiyeler hazırlayabilirsiniz. Eğer olur da kurabiyeleriniz artarsa, kalan kurabiyeleri saklama yöntemleri ile sonra tüketmek üzere muhafaza edebilirsiniz.
Yumurta, nişasta, çikolata ve mısır gevreği ile hazırlanan bu kurabiyeler, çıtır çıtır lezzetiyle mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir. Bir adedi yaklaşık 195 kalori olan mısır gevrekli kurabiyelerin dışı gevreğe batırılır. Yuvarlak şekil verilen kurabiyeler, isteğe göre kürdan veya küçük çöp şişlere batırılarak daha şık bir şekilde sunulabilir.
Un, nişasta ve pudra şekeri ile hazırlanan nişastalı kurabiye, yaklaşık 240 kalori değerindedir. Hazırlaması ve pişirmesi ortalama 30 dakika süren nişastalı kurabiye, içinde süt ve yoğurt kullanılmadığı için uzun süre bayatlamadan saklanabilir. Videolu ve resimli anlatımıyla nişastalı kurabiyeleri kolayca yapabilir, bir bardak süt eşliğinde tüketebilirsiniz.
Alman mutfağının en sevilen kurabiyelerinden biri olan nussecken, 'fındık köşeleri' ismiyle de bilinir. Hazırlaması 10, pişirmesi 15 dakika olan nussecken, un, fındık, vanilya ve yumurta karışımından oluşur. Hazırlanan kurabiyeler üçgen şeklinde kesilir ve çikolatalı sosa bulanarak servis edilir.
Kokusu tüm evi saracak cookie, en kıtır kurabiye çeşitlerinden biridir. Bir adedi yaklaşık 90 kalori olan damla çikolatalı cookie, un, yumurta ve damla çikolata ile hazırlanır. İsteğe göre hem sütlü, hem de bitter çikolata kullanılabilir. 15 dakika fırında pişen kurabiyeler, 5 dakika dinlendirilir ve servis edilir.
Hazır kurabiye hamurunun beyaz, sütlü ve bitter çikolata ile birleştirilmesiyle hazırlanan bu kurabiyeler, özellikle davet gibi etkinliklerde sunulabilir. İsteğe göre Türk kahvesi, kuru meyve ve kuruyemiş eklenerek de zenginleştirilebilir. Kurabiye hazırlandıktan sonra bir süre buzdolabında bekletilerek katılaşması sağlanır.
Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan un kurabiye, kurabiye denildiğinde ilk akla gelen çeşitlerden biridir. Tereyağı, nişasta, un ve pudra şekeri ile hazırlanan un kurabiyesi, tek ısırışta ağızda dağılacak bir kıvamdadır. 15 dakikalık hazırlama sürecinin ardından kurabiyeler fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Pişen kurabiyeler oda sıcaklığında soğutulur ve üzerine pudra şekeri serpiştirilir.
Dünyanın birçok yerinde büyük ilgi gören Starbucks kurabiyesini, evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Un, şeker, yumurta, ceviz ve damla çikolata ile hazırlanan Starbucks kurabiyesi, yalnızca 12 dakika pişirilir. Şekil verme işlemine geçmeden önce, kurabiye hamuru buzdolabında en az 30 dakika dinlendirilmelidir. Starbucks kurabiyesi, latte, mocha gibi kahve çeşitleriyle birlikte sunulur.