Muzlu Kurabiye

Muz; ülkemizde Anamur ve Alanya’da yaygın olarak üretilen muz, özellikle mide dostu olarak bilinen bunun yanı sıra cilt sağlığı açısından da etkin maddeler içeren yararlı bir meyvedir. Besleyici olduğu kadar lezzetiyle de büyük küçük herkesin severek tükettiği muz, tatlı tariflerinde sıklıkla tercih edilir.
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Muzlu Kurabiye Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 250 gr margarin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı mısır nişastası
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yeteri kadar un
İç harcı için
- 2 olgunlaşmış muz
Üzeri için
- Pudra şekeri
Muzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?
Yumuşatılmış margarin, kakao, yoğurt ve pudra şekerini hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Üzerine nişasta, kabartma tozu, vanilya ve yeterince un ekleyerek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Elinizle çay tabağı büyüklüğünde açıp ortasına dilimlenmiş muz ekleyin. Yuvarlayıp kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?