ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ PİŞMEYEN KURABİYE

Pişmeyen Kurabiye

Pişmeyen kurabiye

Gıda Mühendisi Dilge Gökçe’den çayın ve kahvenin yanına pişirmeye bile gerek kalmadan hazırlayacağınız kurabiye tarifi.

Çilekli pişmeyen cheesecake ve iki malzemeli dondurma tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pişmeyen Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı fındık
  • 2 yemek kaşığı kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi unu (süslemek için)
  • Vanilya (isteğe bağlı)

Pişmeyen Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Fındıkları blender’da toz haline getirin.
  • Hindistan cevizi unu dışındaki tüm malzemeleri karıştırın.
  • Bu aşamada tatlılık miktarını kendinize göre ayarlayın.
  • Eğer sıvılar yeterli gelmezse toplamak için birkaç kaşık su veya süt ekleyip, elle şekil verilebilecek kıvama getirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, Hindistan cevizi ununa bulayın.
  • Biraz bastırarak üzerini fındıkla süsleyin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!