ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ MAKARON

Makaron

Makaron

Nefis makaronlar ve rengarenk. Yumuşacık makaronlar biraz acıbademi andırıyor olabilir 😅😅

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 dakika

Pişirme
Süresi

8 dakika

05439110454 Fransız mutfağını severim ama türk mutfağından vazgeçemem
1 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Makaron Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yumurtanın beyazı 
  • 4 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 çay bardağı badem unu
  • 3 yemek kaşığı kakao

Kreması için:

  • 100 gram sıvı krema
  • 2 paket bitter çikolata 

Makaron Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kremasını hazırlamakla başlayın. Sıvı kremayı bir tencereye koyup, ocağa alın. Tencere kaynayana kadar ısıtın.
  • Üzerine çikolataları da ekleyip karıştırın. Bütün karışım eriyince, kıvam alması için buzdolabına kaldırın.
  • İki yumurtanın beyazını sarılarından ayırıp bir kabın içine aktarın. Yumurta beyazlarının üzerine toz şeker ekleyin ve iyice köpürene kadar mikserle çırpın.
  • Bu karışımı kenarda dinlenmeye bırakın. Bu sırada badem ununuz yoksa, çiğ bademi un kıvamına gelene kadar mutfak robotundan geçirin.
  • Badem ununuz hazır. Badem ununu derin bir kaba alın. Üzerine pudra şekeri ve kakaosunu ilave edin.
  • Kabın içindeki malzemelerin tamamını mutfak robotundan geçirmeye devam edin. Hepsinin tamamen karıştığına emin olun.
  • Elde ettiğiniz toz karışımını önceden köpürttüğünüz yumurta aklarına ekleyin. Bir spatula kullanarak toz malzemeleri diğer kaptaki köpük malzemelerle iyice karıştırın.
  • Bu karışımı bir krema sıkma torbasına aktarın. Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aralıklı daireler olacak şekilde sıkın.
  • Tepsiyi iki üç kere tezgahın üzerine vurun. Bu işlem, oluşan hava kabarcıklarının hamurdan çıkmasını sağlayacaktır.
  • Tepsiyi pişirmeden önce 1 saat kadar dinlendirin. Hamurların üzerinin kabuk tutması gerekiyor.
  • Tepsideki hamurlar parmağınıza yapışmayan bir kıvam aldıysa bu pişirmeye hazır olduğuna işaret eder.
  • Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 8 dakika pişirin. Kenarları taşmaya başladıktan sonra 3 dakika daha pişirip, hemen fırından alın.
  • Tepsiyi fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyan makaronları tepsiden çıkarın. Hazırlayıp buzdolabına kaldırdığınız kremayı bir makaronun üzerine sürün.
  • Kremalı makaronun üzerini bir başka makaronla kapatarak tatlınızı hazır hale getirin. Bu işlemi bütün makaronlara tekrarlayın.
  • Makaronlarınız hazır, dilediğiniz gibi süsleyip hemen servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!