ANASAYFA MUTFAK OKULU ADIM ADIM PANCAKE

ADIM ADIM PANCAKE

Bu nefis pancake’leri yapmak için usta olmanıza gerek yok.
Adım adım pancake

Bu nefis pancake’leri yapmak için usta olmanıza gerek yok. Bir çırpıcı ve yapışmaz yüzeyli iyi bir tavanız olması yeterli. Malzemeleriniz de hazırsa bu nefis kekleri yapmak sadece 15 dakikanızı alacak. Sonrasında ise ister çikolata kreması, ister bal veya akçaağaç şurubuyla tatlandırıp sevdiğiniz meyvelerle harika sunumlar yapabilirsiniz.




PÜF NOKTASI
1- Katı ve sıvı malzemeleri iki ayrı kapta karıştırıp son aşamada bir araya getirmelisiniz. Yumurta sarılarını ve aklarını da ayırarak çırpmalısınız.

2- Malzemeleri homojen bir kıvam alana kadar karıştırmamalısınız.

3- Pancake ve krep, birbirlerinden farklı iki lezzet. Krep hamurunu hazırlarken malzemelerin birbirine tamamen karışıp homojen ve akışkan bir kıvama gelmesi önemliyken, pancake yaparken malzemelerin tamamen birbirine karışmış olması gerekmiyor.

4- Pancake harcını karıştırmak, tüm malzemeleri birbirine harmanlamak için asla mikser kullanmayın. Çünkü mikser hem harcı olması gerektiğinden daha homojen bir yapıya getirecektir hem de pancake’lerin piştikten sonra sert olmasına neden olacaktır. Bunun yerine malzemeleri karıştırırken çırpıcı kullanabilir, hatta sadece bir çataldan yardım alarak karıştırabilirsiniz.

5- Lezzetli pancake’ler yapmak için, pancake harcını hazırladıktan hemen sonra pişirmek gerekir. Aksi halde, başta köpük köpük olup pancake’e puf puf dokusunu kazandıran yumurta akı olmak üzere, pancake hamurunda kullandığınız malzemeler bir bir söner. Hacmini kaybeden ve yapısında değişimler meydana gelen hamur, pancake’lerin yeteri kadar kabarmamasına neden oluyor. Bu nedenle pancake hamurunu hazırlar hazırlamaz pişirmeye başlamalısınız.

6- Tavanıza çok yağ koymamalısınız, tereyağı ya da margarin yerine sıvı yağı tercih etmeli ve çok az sürmelisiniz.

Dip not 
Pancake yapmada kullandığınız tüm malzemelerin olabildiğince taze olmasına özen göstermelisiniz. Özellikle yumurta ve sütün günlük olması iyi sonuç almanızı sağlar.




Pancake
300 g un
3 adet yumurta (Sarısı ve beyazı ayrılmış)
85 g pudra şekeri
85 g eritilmiş tereyağı
375 g kefir (Yoksa yoğurt ve süt karışımı)
1/2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için
Çilek, muz, yaban mersini
Bal veya akçaağaç şurubu

Kuru malzemeleri bir kapta harmanlayın. Başka bir kapta ise kefir, tereyağı, yumurta sarısını çırpma teli ile karıştırın. Kuru malzemeleri sıvı karışıma ekleyerek çırpma teliyle hafifçe karıştırın. Yumurta beyazını da ayrı bir kapta yine çırpma teliyle hafif köpürene kadar çırpın. Daha sonra çırptığınız unlu karışıma ekleyin ve homojen bir hal alana kadar hafifçe karıştırdıktan sonra 5 dakika dinlendirin. Yapışmaz yüzeyli bir teflon tavayı ısıtın. Küçük bir kepçe yardımıyla hamurdan bir miktar alarak tavaya çok yaymadan dökün. Hamurun yüzeyi göz göz olunca spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin. Hamurun tamamı bitene kadar aynı şekilde pişirin. Üzerlerine bal veya akçaağaç şurubu gezdirin ve meyvelerle süsleyip servis yapın.


Tarif ve yapım: Hülya Çakır  
Fotoğraflar: Sezer Alçınkaya


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!