ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ KAVURMALI PİDE

Kavurmalı Pide

Kahvaltı sofralarında yer verilen kavurma; yumurta, börek ve pide tariflerinde de kullanılır. Hazırsanız, şık sunumu ve lezzetiyle kavurmalı pide nasıl yapılır birlikte görelim. Püf noktaları ve detaylı anlatımıyla evde pide hamuru yapımını da notlarınız arasına ekleyin.

Kavurma yerine, etli pide tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kavurmalı Pide Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz

İç malzeme

  • 250 gr kavurma
  • 2 domates
  • 5 sivribiber
  • 2~3 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber

Kavurmalı Pide Nasıl Yapılır?

  • Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın.
  • Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin.
  • Domates ve biberi ufak doğrayın, maydanozu ince kıyın. Salça, et, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak harcı hazırlayın.
  • Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 6 parçaya ayırın. Her parçayı oval şekilde açıp, harcı paylaştırın.
  • Pidelerin kenarını içeri doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Okuyucularımız tarafından çok beğenilen kıymalı pide tarifini de notlarınıza ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!