Meksika Usulü Pankek

Meksika'da genellikle kahve veya süt ile tüketilen, pankek türüdür. Çikolata ya da reçel ile birlikte tüketilir. Pankekten daha serttir ancak lezzetleri yarışır. Bazı ülkelerde 'gorditas de nata' ismiyle de bilinir. Meksika usulü pankek tarifi için, tarif detaylarına geçebiliriz.
Portekiz usulü pastel de nata tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Meksika Usulü Pankek Tarifi İçin malzemeler
- 200 gr süt kaymağı
- 2 yumurta
- 175 gr şeker
- 500 gr un
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çimdik tuz
Meksika Usulü Pankek Nasıl Yapılır?
- Bir kaseye süt kaymağı koyulur. Kabarana kadar çırpılır.
- Yumurta ve vanilyayı eklenir, iyice karıştırılır.
- Ardından şekeri ekleyin ve karıştırın.
- Orta boy bir kapta un, kabartma tozu, kabartma tozu, tuz ve tarçını eleyin. Islak malzemelerin karışımına yavaş yavaş ekleyin.
- Karıştırabildiğiniz noktaya kadar çırpma teli ile karıştırın. Ardından elinizle yoğurmaya başlanır.
- Hamur en az yarım saat dinlendirilir.
- Hamurdan 5 cm çapında yuvarlaklara keserek tavada arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR