ANASAYFA TARİFLER MEKSİKA MUTFAĞI & MEKSİKA YEMEKLERİ MEKSİKA USULÜ PANKEK

Meksika Usulü Pankek

Meksika Usulü Pankek (Gorditas de Nata)

Meksika'da genellikle kahve veya süt ile tüketilen, pankek türüdür. Çikolata ya da reçel ile birlikte tüketilir. Pankekten daha serttir ancak lezzetleri yarışır. Bazı ülkelerde 'gorditas de nata' ismiyle de bilinir. Meksika usulü pankek tarifi için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Portekiz usulü pastel de nata tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Meksika Usulü Pankek Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr süt kaymağı 
  • 2 yumurta 
  • 175 gr şeker
  • 500 gr un
  • 1 paket şekerli vanilin 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat 
  • 1 çay kaşığı tarçın 
  • 1 çimdik tuz

Meksika Usulü Pankek Nasıl Yapılır?

  • Bir kaseye süt kaymağı koyulur. Kabarana kadar çırpılır. 
  • Yumurta ve vanilyayı eklenir, iyice karıştırılır.
  • Ardından şekeri ekleyin ve karıştırın.
  • Orta boy bir kapta un, kabartma tozu, kabartma tozu, tuz ve tarçını eleyin. Islak malzemelerin karışımına yavaş yavaş ekleyin. 
  • Karıştırabildiğiniz noktaya kadar çırpma teli ile karıştırın. Ardından elinizle yoğurmaya başlanır. 
  • Hamur en az yarım saat dinlendirilir.
  • Hamurdan 5 cm çapında yuvarlaklara keserek tavada arkalı önlü pişirin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!