Yaban Mersinli Pankek

Yaban Mersinli Pankek
23 Şubat 2023

Yazarımız Jale Balcı'nın tarifi ile lezzetli bir pankek hazırlamaya ne dersiniz? Ana malzemeleri un, yumurta ve meyve olan pankek, genellikle yuvarlak bir şekilde sunulur. İnce hamur, yağlanmış tavada kızartılır. Peki, yaban mersinli pankek nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, evde yaban mersinli pankek tarifi için detaylara geçebiliriz.

ŞEFİN NOTU: Pankek acele etmeden sakin pişirilmesi gereken bir lezzettir. Kesinlikle sabır ister. 

1 Porsiyon Yaban Mersinli Pankek Kaç Kalori?

  • Yaban mersinli pankekin bir porsiyonu, yaklaşık 135 kaloridir.

Alternatif olarak meyveli pankek pasta ve şekersiz muzlu pankek tarifini deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yaban Mersinli Pankek için

Malzemeler

  • 1 su bardağı yaban mersini
  • 1 adet muz (Çatalla ezilmiş)
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
Yaban Mersinli Pankek

Nasıl Yapılır

  1. Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi bir kaba alarak iyice çırpın. Daha sonra yavaş yavaş ve azar azar unu ekleyin.
  2. Son olarak kabartma tozunu da ilave edin ve 1 saat süreyle buzdolabında beklemeye bırakın. (Eğer karışım sulu kalırsa biraz daha un ekleyin.)
  3. Bir tavayı ısıtın ve bir fırça yardımıyla 2 damla sıvıyağını tavaya yayın. İstediğiniz büyüklüğe bağlı olarak pankek harcından tavaya aktarın.
  4. Üzeri minik göz olunca çevirin ve diğer tarafını da pişirin.
  5. Pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Hepsini pişirdikten sonra bir servis tabağına alın ve arzuya bağlı olarak reçel, bal veya nutella ile birlikte ılık servis edin. 
Servis Önerisi
  • Taze meyve ya da reçelle birlikte servis edebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Pankekleri sıcak tavada düşük ısıda yavaş yavaş pişirin. 
  • Arkalı önlü pişirin. 
  • Pankeki tavaya döktükten sonra üst tarafta baloncuklar oluşmaya başladıysa pankekin altı pişmiş demektir, diğer yüzeyi çevirebilirsiniz.
  • Pankeklerin aynı boyutlarda olması için, ortası boş olan silikon kalıpları kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo