ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ YABAN MERSİNLİ PANKEK

Yaban Mersinli Pankek

Yaban mersinli pankek

Yazarımız Jale Balcı'nın tarifi ile lezzetli bir pankek hazırlamaya ne dersiniz? Ana malzemeleri un, yumurta ve meyve olan pankek, genellikle yuvarlak bir şekilde sunulur. İnce hamur, yağlanmış tavada kızartılır. Peki, yaban mersinli pankek nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, evde yaban mersinli pankek tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak meyveli pankek pasta ve şekersiz muzlu pankek tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Yaban Mersinli Pankek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı yaban mersini
  • 1 adet muz (Çatalla ezilmiş)
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta

Yaban Mersinli Pankek Nasıl Yapılır?

  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi bir kaba alarak iyice çırpın. Daha sonra yavaş yavaş ve azar azar unu ekleyin.
  • Son olarak kabartma tozunu da ilave edin ve 1 saat süreyle buzdolabında beklemeye bırakın. (Eğer karışım sulu kalırsa biraz daha un ekleyin.)
  • Bir tavayı ısıtın ve bir fırça yardımıyla 2 damla sıvıyağını tavaya yayın. İstediğiniz büyüklüğe bağlı olarak pankek harcından tavaya aktarın.
  • Üzeri minik göz olunca çevirin ve diğer tarafını da pişirin.
  • Pankek harcı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Hepsini pişirdikten sonra bir servis tabağına alın ve arzuya bağlı olarak reçel, bal veya nutella ile birlikte ılık servis edin. 

1 Porsiyon Yaban Mersinli Pankek Kaç Kalori?

  • Yaban mersinli pankekin bir porsiyonu, yaklaşık 135 kaloridir.

ŞEFİN NOTU

  • Pankek acele etmeden sakin pişirilmesi gereken bir lezzettir. Kesinlikle sabır ister. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!