Ana malzemesi yumurta olan omlet, dünyanın birçok yerinde farklı çeşitleriyle sunulan bir yemektir. Genelde kahvaltı sofralarında yer verilen omlet, et, sebze, peynir ve şarküteri ürünleri ile birlikte hazırlanır. Beyaz peynir, patates ve domates omlet yapımında en çok kullanılan malzemelerin başında gelir. Ortalama 15-20 dakikada sofralardaki yerini aldığı için, en çok tercih edilen kahvaltılık tariflerindendir. Peki, omlet nasıl yapılır ve omlet çeşitleri nelerdir? İşte, evde kolayca yapabileceğiniz kolay omlet tarifleri:
Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan sade omlet, yapışmaz tavada pişirilir. Hazırlaması 5, pişirmesi 10 dakika olan omletin porsiyonu, yaklaşık 100 kalori değerindedir.
Bol malzemeli bir omlet hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Patates, biber, dereotu ve soğan ile hazırlanan sebzeli omlet, 30 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır.
Beyaz peynir ve baharatlarla zenginleştirilen bu omlet, kahvaltıda hafif beslenmek isteyenler için idealdir. Tarifte isteğe göre çeçil, dil veya eriyen bir peynir türü kullanabilirsiniz.
İspanyol mutfağının sevilen tarifleri arasında yer alan omlet, patates, biber ve acı sos eşliğinde hazırlanır. 'Tortilla de Patata' ismiyle de bilinen İspanyol omleti, tortilla ekmeği ile birlikte sunulur.
Kabak, süt, lor peyniri ve dereotu ile hazırlanan bu omlet, 30 dakikada hazırlanır. Yapışmaz yüzeyli tavada pişirilen kabaklı ve dereotlu omleti, sevdiğiniz baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.
Sosis, yumurta ve kırmızı biber ile hazırlanan bu omlet, çocuklara doyurucu ve besleyici bir kahvaltı hazırlamanın en lezzetli yoludur. İsteğe göre fesleğen ve nane yaprakları ekleyebilirsiniz.
Meksika mutfağında hazırlanan omletin ana malzemeleri yumurta ve patatestir. Domates, maydanoz ve sarımsak ile zenginleştirilen bu omlet, dilimlenerek servis edilir.