ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ BEBEKLER İÇİN PANKEK TARİFLERİ: BESLEYİCİ VE PRATİK 3 BEBEK PANKEK TARİFİ

BEBEKLER İÇİN PANKEK TARİFLERİ: BESLEYİCİ VE PRATİK 3 BEBEK PANKEK TARİFİ

Pankekin tarihçesi nedir? Bebek pankeki nasıl hazırlanır? Bebek pankeki tarifinde hangi malzemeler kullanılır? İşte, bebekler için sağlıklı, besleyici ve doyurucu 3 nefis pankek tarifi:
Bebekler İçin Pankek Tarifleri: Besleyici ve Pratik 3 Bebek Pankek Tarifi

Günümüzde popülaritesi yüksek olan pankekin tarihçesi sandığımızdan daha eskilere dayanıyor. Özellikle son birkaç yıldır genellikle kahvaltılardan eksik etmediğimiz pankekin kelime anlamı tava keki olarak tanımlanıyor. Pankekin ilk tariflerine yazılı olarak 1400’lerde Eski Yunanda rastlanıyor.  


''Pankek nasıl keşfedildi?'' sorusuna gelecek olursak araştırmalar sonucunda varılan kanıya göre pankek yapımı taş devrine kadar uzanıyor. Pankeki ilk yapanlar muhtemel ki buğdayı ilk evcilleştirenler. Buğday tarımı sonrası öğütülerek un haline getirilen buğday süt ve yumurta ile birleştirilerek sıcak kaya üzerinde yayvan şekilde pişirildiği düşünülüyor. Pankekin kaya üzerinde başlayan yolculuğu ateşin ve tavaların bulunmasıyla ocağa taşınıyor.  


Pankek her millet tarafından yapılmaktadır ve tarih boyunca her türlü un ile yapılmıştır. Eski Yunan ve Roma da bal ile tatlandırılarak tüketilirken, Rönesans döneminde gül suyu, şeri, baharatlar ve elma ile tatlandırılarak yeniliyordu. Günümüzde en yoğun Amerika da tüketilen pankek sade şekilde un, tereyağı, süt, yumurta ve kabartma tozu ile yapılıyor. Tatlandırma olarak da akçaağaç şurubu tercih ediliyor. Kısacası pankek için tek bir menşei ülke ya da topluluk sunmak zor. Krep ya da pankek şeklinde eski toplulukların yüz yıllardır yaptığı ve severek tükettiği bir yiyecek.  


Pankek son zamanlarda popülaritesini daha da artırarak bebek gıdaları listesine girdi. Ek gıdaya başlayan bebekler için vazgeçilmez bir seçenek oldu. Pankek sadece ‘tava keki’ olmaktan çıkarak bir metot haline geldi. Bu şekilde olması sonsuz seçeneği de beraberinde getiriyor. Bebeklere yapılırken dikkat edilmesi gereken en büyük püf nokta içerine seçilen gıdaların organik ve sağlıklı olması. Yaş grubu ve alerjen ayrımı iyi yapıldığı takdirde hem doyurucu hem de sağlıklı bir alternatif. Bebek pankeklerine en çok yakışan gıda muz, verdiği kıvam ve tatlılık sayesinde hem alerjisi olan bebekler için yumurta alternatifi hem de kıvam artırma sayesinde fazla un kullanımının önüne geçiyor. Pankek dendiğinde sadece tatlı pankekler akla gelmemeli. Pankek sebzeler ile birlikte tuzlu da yapılabilir.  


Bebekler İçin 3 Pratik Pankek Tarifi

  1. Maydanozlu Pankek


1 Kişilik 5 dakika hazırlama 5 dakika pişirme 

Malzemeler;

  1. 3 dal maydanoz
  2. 2 tatlı kaşığı lor peyniri
  3. 1 adet yumurta 
  4. 2 yemek kaşığı yoğurt
  5. 2 yemek kaşığı un (siyez, tam buğday, yulaf ya da istediğiniz un türünü kullanabilirsiniz)
  6. Zeytinyağı 
  7. Yaş grubuna göre tuz  


Yapılışı: Maydanozlar ince ince kıyılır. Zeytinyağı dışında kalan bütün malzeme bir araya getirilir, karıştırılır. Tava hafifçe yağlanır ve pankekler istenilen büyüklükte önlü arkalı pişirilir. Afiyet olsun.  


  1. Yulaflı Muzlu Pankek


2 Kişilik 5 dakika hazırlama 10 dakika pişirme 

Malzemeler;

  1. 100 gr öğütülmüş yulaf
  2. 1 adet olgunlaşmış muz
  3. 1 adet yumurta sarısı 
  4. 1 tatlı kaşığı chia tohumu
  5. 1 çimdik tarçın 
  6. 1 çay bardağı su 
  7. 1 yemek kaşığı zeytinyağı


Yapılışı: Zeytinyağı dışındaki malzemeler blendera koyularak çekilir. Kıvamına bakarak biraz daha yulaf ezmesi ekleyebilirsiniz. Zeytinyağı tavaya alınır ve yapışmaz tavada küçük boyutlarda pankek pişirilir. Afiyet olsun. 


  1. Meyveli Pankek


1 Kişilik 5 dakika hazırlama 5 dakika pişirme

Malzemeler;

  1. 1 adet yumurta sarısı
  2. 5 adet yaban mersini ya da mevsime göre kırmızı meyve 
  3. 1 tatlı kaşığı yoğurt
  4. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  5. 2 tatlı kaşığı yulaf unu
  6. ½ muz ezilmiş muz


Yapılışı: Bütün malzemeler homojen şekilde karıştırılır. İçine eklenecek kırmızı meyve de hafifçe ezilir. Yapışmayan tava da arzu edilen büyüklüklerde pişirilir. Afiyet olsun. 


Tarifler: Başak ÖNGEL


Şunlara da göz atın;

  1. Pankek tarifleri
  2. Mama tarifleri
  3. Bebekleri katı gıdalara başlatma kılavuzu
  4. Ek gıda tarifleri
  5. 0-1 yaş arası bebeklerde beslenme


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!