ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER TAHİNLİ VE PEKMEZLİ TARİFLER TAHİNLİ VE CEVİZLİ PANKEK

Tahinli ve cevizli pankek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahinli ve cevizli pankek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 100 gr un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 70 ml süt
  • 20 ml riviera zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tahin

Sunum için

  • 4 yemek kaşığı bal
  • 50 gr ceviz içi

Tahinli ve cevizli pankek Nasıl Yapılır

Un, kabartma tozu, vanilya ve şekeri bir kasede harmanlayın. Yumurta, süt ve zeytinyağını bir kasede çırpın. Unlu karışımı ekleyip iyice karıştırın. Tahini ilave edin. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Fırça ile çok hafif yağ sürün ve hamurdan 2 yemek kaşığı kadar tavaya ekleyip önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Bal ve iri parçalar şeklinde kırılmış ceviz içi ile servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.