ANASAYFA TARİFLER TAHİNLİ VE PEKMEZLİ TARİFLER TAHİNLİ VE CEVİZLİ PANKEK

Tahinli Ve Cevizli Pankek

Tahin, un ve süt ile hazırlanan bu pankek, küçük veya orta porsiyonlar halinde sunulur. İsteğe göre ceviz ve bal ile tatlandırılır. Ancak bal yerine pekmez kullanmak da mümkündür. Malzemeler hazırsa, tahinli cevizli pankek tarifine de göz atın.

Dilerseniz, videolu anlatımıyla pankek tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tahinli Ve Cevizli Pankek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 100 gr un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 70 ml süt
  • 20 ml riviera zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tahin

Sunum için

  • 4 yemek kaşığı bal
  • 50 gr ceviz içi

Tahinli Ve Cevizli Pankek Nasıl Yapılır?

  • Un, kabartma tozu, vanilya ve şekeri bir kasede harmanlayın. Yumurta, süt ve zeytinyağını bir kasede çırpın.
  • Unlu karışımı ekleyip iyice karıştırın. Tahini ilave edin. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın.
  • Fırça ile çok hafif yağ sürün ve hamurdan 2 yemek kaşığı kadar tavaya ekleyip önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  • Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Bal ve iri parçalar şeklinde kırılmış ceviz içi ile servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!