ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ FIRINDA VİŞNELİ PANKEK

Fırında Vişneli Pankek

Fırında vişneli pankek

Yedikten sonra asla pişman olmayacağınız harika bir tatlı tarifi ile karşınızdayız. Dünya çapında çok ilgi gören pankek tarifini, bu kez farklı bir versiyonuyla sizlere sunuyoruz. Vişne ile zenginleştirilen fırında vişneli pankek tarifini, defterine ekleyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Vişneli Pankek Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g vişne (Çekirdeksiz ve tercihen büyük boy) 
  • 50 g tereyağı (Benmari usulü eritilmiş) 
  • 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında bekletilmiş) 
  • 1 su bardağı ılık süt  
  • 1 su bardağı un (Elenmiş)  
  • Bir tutam tuz 
  • 150 g toz şeker 
  • 1 çay kaşığı vanilya

Fırında Vişneli Pankek Nasıl Yapılır?

  • Çok derin olmayan yuvarlak bir fırın kabının tabanını ve kenarlarını yağlayın. 1-2 yemek kaşığı kadar da toz şeker serpin.
  • Tabanı tamamen kaplayacak ve tek sıra olacak şekilde vişne tanelerini dizin. 
  • Hamuru için yumurtaları, tuz ve toz şekerle birlikte çırpma teliyle pütürsüz bir kıvam alana dek çırpın. Kalan malzemeyi ilave edin.
  • Birkaç dakika daha çırpın. Akıcı kıvam haline getirdiğiniz karışımı, vişne tanelerinin üzerini kaplayacak şekilde dökün. (Hamur çok sulu krep hamuru gibi olacağı için vişne taneleri üste çıkacaktır). Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!