Ev Yapımı Böğürtlen Sos

Ekşi-tatlı sevenler için harika bir tarifimiz var. Hem pasta, hem tatlı, hem de salataların içerisinde kullanılan böğürtlen sos, yemeklerin lezzetini arttırmasıyla bilinir. Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan bu sos, özellikle tatlı yapımında tercih edilir. İsteğe göre ahududu ve yaban mersini gibi farklı meyvelerle zenginleştirebilirsiniz. Hazırsa, ev yapımı böğürtlen sosu tarifine geçebiliriz.
Tatlı yaparken ihtiyaç duyacağınız çikolatalı ganaj ve ev yapımı karamel tarifini de buraya bırakıyoruz.
Kaç
Kişilik
1 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Ev Yapımı Böğürtlen Sos Tarifi İçin malzemeler
- 1 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
- 12-15 adet böğürtlen (350-400 gr)
Ev Yapımı Böğürtlen Sos Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye su ve şeker eklenir. (Taneli bir sos istiyorsanız şeker ve suyu 5 - 10 dk kaynatın ve şerbet kıvamına getirin)
- Böğürtlenler ve limon suyu ve 3-5 dk kaynatılır.
- Bir blender yardımıyla çekilir ve 1-2 saat buzdolabında soğutulur.
- Muhallebi tarzındaki tatlılarda veya dondurmalarda istenilen şekilde sos olarak kullanılır.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR