ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER HOTTEOK (KORE USULÜ PANCAKE)

Hotteok (Kore Usulü Pancake)

Hotteok (Kore Usulü Pancake)

Kore pankeki olarak da bilinen hotteok, özellikle Güney Kore'de popüler olan bir sokak yemeğidir. Kış aylarında çok ilgi gören hotteok, kuruyemişlerle zenginleştirir. Asya ülkelerinde sık sık tüketilen hotteok, isteğe göre dolguyla doldurulur. Malzemeler hazırsa, Kore usulü hotteok tarifine geçebiliriz.

Farklı kültürlerin yemeklerini denemek için Kore mutfağı yemekleri sayfamızı ziyaret edin.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hotteok (Kore Usulü Pancake) Tarifi İçin malzemeler

  • 150 g un
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 125 ml ılık süt

İçi için:

  • 50 g esmer şeker
  • 1⁄2 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış kuruyemiş (ceviz, yer fıstığı, ay çekirdeği...)

Hotteok (Kore Usulü Pancake) Nasıl Yapılır?

  • Un elenir, tuz, şeker, maya, süt ilave edilir. Hamur hazırlanır.
  • Streçle kapatılır. İki misli olana kadar (1 saat civarı) sıcak bir yerde tutulur.
  • Hamur kabarınca bastırılıp gazı çıkartılır, üzeri kapalı 20 dakika daha dinlendirilir.
  • Hamur hazır olunca yapışmaması için eller hafif yağlanır, 6 parçaya ayrılır.
  • Hamur elde hafif açılır, ortaya bir kaşık iç harcı konur, kapatılır. Hafifçe basarak yayılır.
  • Isıtılmış tavada az yağ ile iki tarafı çevrilerek pişirilir: Bir tarafı 30 saniye pişirilir, çevrilir, üzerine hafifçe bastırılır, 1 dakika pişirilir. Tekrar çevrilir.
  • Kapak kapatılır. İçindeki şekerli karışım eriyene kadar kadar 1 dakika civarı pişirilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!