ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PANKEK

Pankek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pankek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Üzeri için:

  • Bal
  • Likapa (Yabanmersini)

Pankek Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaların sarısını ve aklarını ayırın. Yumurtasarılarını tozşekerle 3 dakika çırpın. Sütü ilave edin. Unu ve kabartmatozunu eleyerekekleyin.
  • Yumurta aklarının üzerine 1 tutam tuz ilave edip mikserin düşük hızında 2 dakika çırpın. Mikserin hızını artırarak 3 dakika daha çırpın.
  • Kabaran yumurta aklarını diğer karışıma spatula yardımıyla fazla söndürmeden karıştırın.
  • Teflon tavaya 1 çay kaşığı sıvıyağ gezdirip orta ateşte ısıtın. Yemek kaşığı ile karışımdan alıp tavaya bırakarak yuvarlak şekil verin.
  • Üzerinde kabarcıklar oluşunca spatula ile diğer tarafını çevirerek pişirin. Karışım bitene kadar işleme devam edin.
  • Pankekleri servis tabağına alın. Üzerine bal gezdirip yabanmersinlerini serpiştirin. Ilık servis yapın. 

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, pankek pasta tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!