ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PANKEK

Pankek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

3 saat 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pankek tarifi için malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3/4 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Üzeri için:

  • Bal
  • Likapa (Yabanmersini)

Pankek Nasıl Yapılır

  • Yumurtaların sarısını ve aklarını ayırın. Yumurtasarılarını tozşekerle 3 dakika çırpın. Sütü ilave edin. Unu ve kabartmatozunu eleyerekekleyin.
  • Yumurta aklarının üzerine 1 tutam tuz ilave edip mikserin düşük hızında 2 dakika çırpın. Mikserin hızını artırarak 3 dakika daha çırpın.
  • Kabaran yumurta aklarını diğer karışıma spatula yardımıyla fazla söndürmeden karıştırın.
  • Teflon tavaya 1 çay kaşığı sıvıyağ gezdirip orta ateşte ısıtın. Yemek kaşığı ile karışımdan alıp tavaya bırakarak yuvarlak şekil verin.
  • Üzerinde kabarcıklar oluşunca spatula ile diğer tarafını çevirerek pişirin. Karışım bitene kadar işleme devam edin.
  • Pankekleri servis tabağına alın. Üzerine bal gezdirip yabanmersinlerini serpiştirin. Ilık servis yapın. 

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, pankek pasta tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.