Pankek

Pankek
10 Ağustos 2023

Pankek, bütün dünya mutfaklarında yapılan, farklı versiyonları ile her mutfağın favorisi. Ama malzemeleri süt, un ve yumurta olan pankekin kökeni, Güneydoğu Avrupa'ya dayanır. İnce ve yuvarlak şekil verilen bu besinin tarih öncesi toplumlarda da tüketildiği düşünülmektedir. Dünya çapında sevilen pankekin, farklı versiyonları da bulunur. İngiltere'de mayasız bir şekilde hazırlanan pankek, Kuzey Amerika'da kabartma tozu ile hazırlanır ve daha kabarık olması sağlanır. Güneydoğu Avrupa'da ise genellikle şuruplar, reçel ya da bal türevi tatlı eşlikçiler ile birlikte tüketilir. Amerika'da yalnızca kahvaltıda tüketilen pankek, diğer ülkelerde günün herhangi bir saatinde tüketilebilir. Pankeki, krepten ayıran en önemli özellik, içerisine koyulan kabartma tozu ile daha yumuşak ve kabarık olmasıdır. Yanında ya da içerisine meyve koyularak lezzetleri çoğaltılabilir. Malzemeleriniz hazırsa, sade pankek tarifinin malzemeleri aşağıda. 

1 Porsiyon Pankek Kaç Kalori?

  • 42 gramlık bir porsiyon pankek, yaklaşık 95 kalori değerindedir. 

Daha fazlası için pankek tarifleri sayfamıza göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Pankek için

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un 
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu 
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çimdik tuz 

Üzeri için:

  • Üzerine istediğiniz meyve ile süsleme yapabilirsiniz. Örneğin; bal, pudra şekeri ve mevsim meyveleri.
Pankek

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi
  • Mevsim meyveleri ve bal ile süsleyerek tüketebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Pankek pişirirken sıcak tavada, orta kısık ateşte pişirilmelidir. Yüksek ateşte eşit pişmeyebilir. 
  • Pankeki tavaya döktükten sonra üst tarafta baloncuklar oluşmaya başladıysa pankekin altı pişmiş demektir, diğer yüzeyi çevirebilirsiniz.
  • Pankek tarifinde, kabartma tozu yerine maya da kullanılabilir.
  • Pankekin boyutu tamamen kendi zevkinize kalmıştır. İsteğe göre küçük veya büyük bir şekilde de sunabilirsiniz.
  • Pişirme Önerisi: Pankeklerin aynı boyutlarda olması için, ortası boş olan silikon kalıpları kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo