ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ PANKEK

Pankek

Pankek, bütün dünya mutfaklarında yapılan, farklı versiyonları ile her mutfağın favorisi. Ama malzemeleri süt, un ve yumurta olan pankekin kökeni, Güneydoğu Avrupa'ya dayanır. İnce ve yuvarlak şekil verilen bu besinin tarih öncesi toplumlarda da tüketildiği düşünülmektedir. Dünya çapında sevilen pankekin, farklı versiyonları da bulunur. İngiltere'de mayasız bir şekilde hazırlanan pankek, Kuzey Amerika'da kabartma tozu ile hazırlanır ve daha kabarık olması sağlanır. Güneydoğu Avrupa'da ise genellikle şuruplar, reçel ya da bal türevi tatlı eşlikçiler ile birlikte tüketilir. Amerika'da yalnızca kahvaltıda tüketilen pankek, diğer ülkelerde günün herhangi bir saatinde tüketilebilir. Pankeki, krepten ayıran en önemli özellik, içerisine koyulan kabartma tozu ile daha yumuşak ve kabarık olmasıdır. Yanında ya da içerisine meyve koyularak lezzetleri çoğaltılabilir. Malzemeleriniz hazırsa, sade pankek tarifinin malzemeleri aşağıda. 

Pankek Tarifinin Pişirme Önerisi:

Pankeklerin aynı boyutlarda olması için, ortası boş olan silikon kalıpları kullanabilirsiniz.

Daha fazlası için pankek tarifleri sayfamıza göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pankek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un 
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu 
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çimdik tuz 

Üzeri için:

  • Üzerine istediğiniz meyve ile süsleme yapabilirsiniz. Örneğin; bal, pudra şekeri ve mevsim meyveleri.

Pankek Nasıl Yapılır?

  • Un, şeker, tuz, vanilya ve kabartma tozu çırpma kabına alınarak harmanlanır.
  • Tereyağı sıvı halde kullanılacağı için tereyağını bir kapta ısıtın.
  • Unların olduğu kaba tereyağı, süt ve yumurtaları ekleyerek karıştırın. 
  • Tavaya yapışmaması için az bir şey yağlayın ve kepçe yardımı ile koyarak pişirmeye başlayın. 
  • Arkalı önlü pişirdikten sonra servis tabağına alabilirsiniz.
  • Mevsim meyveleri ve bal ile süsleyerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Pankek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pankek pişirirken sıcak tavada, orta kısık ateşte pişirilmelidir. Yüksek ateşte eşit pişmeyebilir. 
  • Pankeki tavaya döktükten sonra üst tarafta baloncuklar oluşmaya başladıysa pankekin altı pişmiş demektir, diğer yüzeyi çevirebilirsiniz.
  • Pankek tarifinde, kabartma tozu yerine maya da kullanılabilir.
  • Pankekin boyutu tamamen kendi zevkinize kalmıştır. İsteğe göre küçük veya büyük bir şekilde de sunabilirsiniz.

1 Porsiyon Pankek Kaç Kalori?

  • 42 gramlık bir porsiyon pankek, yaklaşık 95 kalori değerindedir. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!