ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ AYVA DOLMASI

Ayva Dolması

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ayva Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 5 ayva
  • 200 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 3/4 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz 50 gr tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
  • 1 limon
  • Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Ayva Dolması Nasıl Yapılır?

Ayvaları soyun. Üst kısmını kesip içini yarısına kadar oyun. Limonlu suda bekletin.

Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve kıymaya ekleyin. Bulgur, maydanoz, ayçiçeği yağı, tuz, karabiber ve kimyon ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız karışımı ayvaların içine tepeleme doldurun.

Ayvaları tencereye dizin. Tereyağını eritip pekmez ile karıştırın. Sıcak su ekleyip ayvaların üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatarak suyu kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin.

Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alarak ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!