ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR AYVA DOLMASI

Ayva dolması

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ayva dolması tarifi için malzemeler

  • 5 ayva
  • 200 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 3/4 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz 50 gr tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
  • 1 limon
  • Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Ayva dolması Nasıl Yapılır

Ayvaları soyun. Üst kısmını kesip içini yarısına kadar oyun. Limonlu suda bekletin.

Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve kıymaya ekleyin. Bulgur, maydanoz, ayçiçeği yağı, tuz, karabiber ve kimyon ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız karışımı ayvaların içine tepeleme doldurun.

Ayvaları tencereye dizin. Tereyağını eritip pekmez ile karıştırın. Sıcak su ekleyip ayvaların üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatarak suyu kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin.

Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alarak ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.