ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ AYVA DOLMASI

Ayva Dolması

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayva Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 5 ayva
  • 200 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 3/4 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz 50 gr tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı üzüm pekmezi
  • 1 limon
  • Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Ayva Dolması Nasıl Yapılır?

  • Ayvaları soyun. Üst kısmını kesip içini yarısına kadar oyun. Limonlu suda bekletin.
  • Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve kıymaya ekleyin.
  • Bulgur, maydanoz, ayçiçeği yağı, tuz, karabiber ve kimyon ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız karışımı ayvaların içine tepeleme doldurun.
  • Ayvaları tencereye dizin. Tereyağını eritip pekmez ile karıştırın. Sıcak su ekleyip ayvaların üzerine dökün.
  • Tencerenin kapağını kapatarak suyu kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alarak ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!