ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ NEVŞEHİR TAVA

Nevşehir Tava

Nevşehir Tava

Nevşehir'in yöresel yemeklerinden biri olan et tavayı sizlere sunuyoruz. Nevşehir tavayı hazırlamak oldukça kolaydır. Fakat lezzetli bir tava yapmak için odun ateşinde veya taş fırında pişirilmesi gerekir. Özellikle pide ile bandıra bandıra yenilen bu lezzet, Nevşehir sini ismiyle de bilinir. Malzemeleri hazırladıysanız, Nevşehir tava nasıl yapılır birlikte görelim.

Nevşehir yöresinden meşhur Ürgüp köfte ve Nevşehir mantısı tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nevşehir Tava Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kg kuzu eti (kuşbaşı)
  • 6-7 adet domates
  • 200 gram kuyruk yağı
  • 3-4 adet acı biber
  • 2-3 yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz

Nevşehir Tava Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak domateslerin kabuklarını soyun ve doğrayın. Biberleri de aynı şekilde doğrayın.
  • Ardından alüminyum tepsinin içerisine domatesleri yerleştirin ve her köşesine yayın.
  • Üzerine doğradığınız biberleri yerleştirin.
  • Kuzu eti ve kuyruk yağını da biberlerin üzerine yerleştirin.
  • Üzerine tuz ve karabiberi atarak hafifçe karıştırın.
  • Nevşehir tava mümkünse odun ateşinde, değilse önceden ısıtılmış 250 dereceli fırında 1-1.5 saat arası pişirilir.
  • Etler tamamen piştiğinde tepsiyle birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Nevşehir Tava Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çok acı olmasını istemiyorsanız, acı biber yerine sivri biber kullanabilirsiniz.
  • Eğer normal fırında pişirecekseniz, kuyruk yağı eridikten sonra etleri ara sıra karıştırın.
  • Nevşehir tava yapımında geniş bir tepsi kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!