ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ DÜĞÜN ÇORBASI

Düğün Çorbası

Düğün çorbası

Kemikli koyun eti ve terbiye ile hazırlanan bu çorba, kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. İtalyan mutfağında da çok sevilen bu çorba, tereyağlı pul biber eşliğinde sunulur. Ana yemekten önce sıcak başlangıç yapmak isteyenler için idealdir. Malzemeler hazırsa, düğün çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Lobya çorbası ve konsome çorbası tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Düğün Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g kuzu gerdan eti
  • 6 su bardağı su
  • Çorbanın terbiyesi için
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Servis için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı nane

Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Fazla yağları alınmış, bol suda yıkadığınız kuzu gerdan etini derin bir tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle kısık ateşte haşlamaya bırakın. Haşlama esnasında tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın.
  • Çorbanın terbiyesini hazırlamak için un, yoğurt, yumurta sarısı ve taze sıkılmış limon suyunu ayrı bir kasede iyice çırpın ve tuzunu da ekleyip karıştırın.
  • Haşlanmış kuzu gerdan etinin kemiklerini ayıklayın, etlerini ince şeritlere ayırın. Arzuya göre haşlama suyunu ayrı bir tencereye süzün. Hazırladığınız yoğurtlu terbiye karışımını çorba tenceresine yavaş yavaş ekleyip hızlıca karıştırın. Eti de ekleyip kısık ateşte, ara sıra karıştırarak kıvam alana dek pişirin.
  • Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritip toz kırmızı biberi kısık ateşte yakın. Kıvam alan sıcak çorbaya kızgın tereyağını ilave edip karıştırdıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine kuru nane serperek servis edin.

  • Düğün Çorbası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    • İsteğe göre kemikli dana eti de kullanabilirsiniz.
    • Terbiye karışımını sıcak et suyuna azar azar ekleyerek hızlıca karıştırın. Böylece kesilmesini önleyebilirsiniz.
    • Çorba kıvam almaya başladığında sık sık karıştırın. Aksi takdirde dibi tutacaktır.
    • İsteğe göre haşlanmış nohut da ekleyebilirsiniz.
    Yorumlar

    Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!