Düğün Çorbası
Kemikli koyun eti ve terbiye ile hazırlanan bu çorba, kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. İtalyan mutfağında da çok sevilen bu çorba, tereyağlı pul biber eşliğinde sunulur. Ana yemekten önce sıcak başlangıç yapmak isteyenler için idealdir. Malzemeler hazırsa, düğün çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.
Lobya çorbası ve konsome çorbası tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Düğün Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 500 g kuzu gerdan eti
- 6 su bardağı su
- Çorbanın terbiyesi için
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Servis için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı kırmızı tatlı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı nane
Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?
Düğün Çorbası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- İsteğe göre kemikli dana eti de kullanabilirsiniz.
- Terbiye karışımını sıcak et suyuna azar azar ekleyerek hızlıca karıştırın. Böylece kesilmesini önleyebilirsiniz.
- Çorba kıvam almaya başladığında sık sık karıştırın. Aksi takdirde dibi tutacaktır.
- İsteğe göre haşlanmış nohut da ekleyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR