ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ DÜĞÜN ÇORBASI

Düğün Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Düğün Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr kemikli koyun eti
  • 1 soğan 10 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz

Üzeri için

  • 25 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?

  • 250 gr kemiksiz kuzu etini zar şeklinde doğrayın. Tencereye alıp yağsız olarak suyunu çekinceye kadar soğanla birlikte kavurun.
  • Üzerine 8 bardak su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • 1 yumurta, 2 çorba kaşığı un ve yarım limonun suyunu bir kasede iyice çırpın.
  • Kaynamakta olan sudan 2 çorba kaşığını karışıma ekleyip tekrar çırpın. Karışımdan azar azar tencerenin içine ekleyip karıştırarak bir taşım kaynatın.
  • Ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırıp 15 gr tereyağında kavrulmuş nane ve pul biber ile süsleyin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

smryna 12 Ekim 2016, 16:42

karnıbaharı bayat bir dilim ekmekle haşlarsanız pişerken kokusu çıkmaz.

guvenli 12 Ekim 2016, 16:49

Çoğu Eski düğünlerde yapılan artık pek görmediğimiz bir çorba tarif için teşekkürler.

Misafir 12 Ekim 2016, 17:03

et kaç lira kim yapar tabi bu dewirde ama güsel çorba....


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!