ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ DÜĞÜN ÇORBASI

Düğün Çorbası

Kemikli koyun eti ve terbiye ile hazırlanan bu çorba, kalabalık sofraların vazgeçilmezidir. İtalyan mutfağında da çok sevilen bu çorba, tereyağlı pul biber eşliğinde sunulur. Ana yemekten önce sıcak başlangıç yapmak isteyenler için idealdir. Malzemeler hazırsa, düğün çorbası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Lobya çorbası ve konsome çorbası tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Düğün Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr kemikli koyun eti
  • 1 soğan
  • 10 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz

Üzeri için

  • 25 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?

  • 250 gr kemiksiz kuzu etini zar şeklinde doğrayın. Tencereye alıp yağsız olarak suyunu çekinceye kadar soğanla birlikte kavurun.
  • Üzerine 8 bardak su ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • 1 yumurta, 2 çorba kaşığı un ve yarım limonun suyunu bir kasede iyice çırpın.
  • Kaynamakta olan sudan 2 çorba kaşığını karışıma ekleyip tekrar çırpın. Karışımdan azar azar tencerenin içine ekleyip karıştırarak bir taşım kaynatın.
  • Ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırıp 15 gr tereyağında kavrulmuş nane ve pul biber ile süsleyin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Düğün Çorbası Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • İsteğe göre kemikli dana eti de kullanabilirsiniz.
  • Terbiye karışımını sıcak et suyuna azar azar ekleyerek hızlıca karıştırın. Böylece kesilmesini önleyebilirsiniz.
  • Çorba kıvam almaya başladığında sık sık karıştırın. Aksi takdirde dibi tutacaktır.
  • İsteğe göre haşlanmış nohut da ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!