ANASAYFA TARİFLER KİŞ TARİFLERİ PATLICANLI KİŞ

Patlıcanlı Kiş

Bağırsakları yumuşatmasıyla bilinen patlıcan, en sevilen sebzelerden biridir. Hamur işi tariflerinde de kullanılır. Kalsiyum, demir ve potasyum bakımından zengin olan bu besin, kolesterolün düzenlenmesine yardımcı olur. Hazırsanız, patlıcanlı kiş yapımına geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcanlı Kiş Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı un
  • 75 gr tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 4 yemek kaşığı soğuk su

İç harcı için

  • 3 patlıcan
  • 15 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay bardağı süt
  • 150 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Patlıcanlı Kiş Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını küp şeklinde doğrayıp mutfak robotunda un, su ve tuz ile birlikte 3 dakika kadar karıştırın.
  • Hamuru mutfak tezgahına alarak yoğurun. Merdane yardımıyla hafif açarak kare şekli verin. 15 dakika kadar naylon poşet içinde buzdolabında dinlendirin.
  • Patlıcanları yıkayıp fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin. Kabuklarını soyup iri doğrayın. Kararmamaları için bir süre limonlu suda bekletin.
  • Tereyağını tencerede eritin. Unu ilave edip hafifçe kavurun. Sudan çıkarıp süzdüğünüz patlıcanları ekleyip karıştırın. Sütü ilave edin.
  • Bir kaç dakika daha pişirerek ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Buzdolabından çıkardığınız hamuru tart kalıbının içerisine bastırarak yayın.
  • Patlıcanlı karışımı hamurun üzerine aktarın. Üzerine kaşarpeyniri serpiştirin. 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Çayın yanında sunulan sebzeli kiş tarifini notlarınız arasında ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!