ANASAYFA TARİFLER MANTI TARİFLERİ NEVŞEHİR MANTISI

Nevşehir Mantısı

Mantı, Türk mutfağında özel bir yere sahiptir. Ülkemizde tüketilen en meşhur mantı Kayseri mantısı olsa da, yörelere göre farklı çeşitlerle de sunulabilir. Nevşehir mantısı, bohça yerine rulo şeklinde sarılarak hazırlanır. İç harcında kıyma ve baharatlar kullanılır. Fırında pişirildikten sonra yoğurt ve sos eşliğinde sunulur. Malzemeler hazırsa, Nevşehir mantısı nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak İzmir mantısı, Bolu mantısı ve peravu mantı tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nevşehir Mantısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 ekmek hamuru
  • 125 gr margarin
  • 250 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 500 gr yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Nevşehir Mantısı Nasıl Yapılır?

  • Soğanları soyup ince ince doğrayın. Bir tavada margarinin yarısını eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Kıymayı ekleyip karıştırın ve suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Salça, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha kavurun. Tavayı ocaktan alın.
  • Ekmek hamurunu unlanmış zemine alıp merdane ile 25-30 cm çapında açın. Hazırladığınız iç malzemeyi ortasına yayın ve rulo halinde sıkıca sarın.
  • 2 cm eninde dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alın.
  • Sarımsakları soyup ezin. Yoğurtla karıştırın. Bir tavada kalan margarini kızdırıp kırmızı pulbiber ekleyin. Karıştırıp tavayı ocaktan alın.
  • Mantıyı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiberli tereyağı sosunu gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!