ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MANTI TARİFLERİ NEVŞEHİR MANTISI

NEVŞEHİR MANTISI

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nevşehir mantısı tarifi için malzemeler
  • 1 ekmek hamuru 125 gr margarin 250 gr kıyma 2 soğan 500 gr yoğurt 2 diş sarımsak 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber Tuz
Nevşehir mantısı Nasıl Yapılır

Soğanları soyup ince ince doğrayın. Bir tavada margarinin yarısını eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip karıştırın ve suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Salça, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha kavurun. Tavayı ocaktan alın.

Ekmek hamurunu unlanmış zemine alıp merdane ile 25-30 cm çapında açın. Hazırladığınız iç malzemeyi ortasına yayın ve rulo halinde sıkıca sarın. 2 cm eninde dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alın.

Sarımsakları soyup ezin. Yoğurtla karıştırın. Bir tavada kalan margarini kızdırıp kırmızı pulbiber ekleyin. Karıştırıp tavayı ocaktan alın.

Mantıyı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiberli tereyağı sosunu gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.