ANASAYFA TARİFLER İÇ ANADOLU YEMEKLERİ SOĞANLAMA

Soğanlama

Saray mutfağının bir yemeği olan soğanlama, Aksaray yöresi ile özdeşleşmiştir. İnce açılan hamurun içi soğan ve kıymalı harç ile doldurulur. Hazırlanan hamurlar sac üzerinde önlü arkalı bir şekilde kızartılır. Peki, saray usulü soğanlama nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, soğanlama yapımı için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak yağlama tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soğanlama Tarifi İçin malzemeler

  • 8-10 soğan
  • 1 kg kıyma
  • 4-5 domates
  • 3-4 sivri biber
  • 7-8 dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 100 gr tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber

Hamur için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Soğanlama Nasıl Yapılır?

  • Soğan, sivribiber ve maydanozu temizleyip kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  • 2 kaşık tereyağını tavada eritip soğan ve biberi kavurun.
  • Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin.
  • Domates, karabiber, pul biber ve tuz ekleyip 5 dakika daha kavurun. Maydanozu ilave edip tavayı ocaktan alın.
  • Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Yumurta, sıvıyağ, tuz ve su ilave edip yoğurun.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın.
  • Hamurun yarısına hazırladığınız malzemeden yerleştirip diğer yarısını üzerine kapatın ve kenarlarını bastırın.
  • Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Hamurları kızgın sac üzerinde önlü arkalı kızartın. Tereyağıyla yağlayıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!