ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KUZU TANDIR

> KUZU TANDIR
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu tandır tarifi için malzemeler
  • 750 gr kemikli kuzu eti
  • 5 su bardağı su
  • 200 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 500 gr firik
  • 200 gr bulgur
  • 1 su bardağı nohut (haşlanmış)
  • Tuz
  • Karabiber
Kuzu tandır Nasıl Yapılır

Kemikli kuzu etini ve 5 su bardağı suyu tencereye alın. Su kaynamaya başladığında etin üzerinde biriken köpüğü delikli kepçeyle alın. Et yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Et piştikten sonra suyunu kullanmak üzere ayırın. Eti kemiğinden ayırıp küçük parçalara bölün. Tereyağını tencerede eritip çekirdekleri çıkarılıp kıyılmış salçalık kırmızıbiber ve soğanı ekleyin. Kısık ateşte arada karıştırarak kavurun. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz firik ve bulguru ekleyip 1-2 dakika kavurmaya devam edin. Eti haşladığınız ve bir kenara ayırdığınız 4 su bardağı et suyunu, tuz ve karabiberi tencereye ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilavı ocak üzerinden alıp 20 dakika demlendirin. Üzerine kuzu etlerini ekleyip servis yapın.

Pilavda kullandığınız firik ve bulgur miktarını damak zevkinize göre azaltıp fazlalaştırabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.