ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ MEYVELİ SOĞUK PASTA

Meyveli Soğuk Pasta

Meyveli Soğuk Pasta

Yaz kış demeden afiyetle yiyebileceğiniz bir tarifle karşınızdayız. Görünümü ile cheesecake'e benzeyen meyveli soğuk pasta, özel günlerin favorisi olacak. Bademli tabanı ve nefis meyveleri ile tatlı krizlerine son verecek bir önerimiz var. Hazırlaması ortalama 20 dakika süren bu pastaya dondurulmuş kırmızı meyvelerin çok yakıştığını söylemeden geçmeyelim. Aynı zamanda mevsim meyvelerini de tercih edebilirsiniz. Meyveli soğuk pasta nasıl yapılır diye merak edenler için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak okuyucularımız tarafından çok beğenilen damat pastası, gelin pastası ve ağlayan pasta tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

5 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Meyveli Soğuk Pasta Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için:

  • 10 adet hurma
  • 1 su bardağı badem
  • 2 yemek kaşığı margarin (eritilmiş)
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1 yemek kaşığı margarin (eritilmiş)
  • 1 su bardağı frambuaz (dondurulmuş)
  • 6-7 dilim çilek (dondurulmuş)
  • 1 su bardağı kaju (suda bekletilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet muz (dilimlenmiş, dondurulmuş)

Süslemek için:

  • 5-6 adet ahududu
  • 5-6 adet böğürtlen
  • 1 avuç frenk üzümü
  • 1 avuç yaban mersini

Meyveli Soğuk Pasta Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için; hurma, ceviz ve bademi rondodan geçirerek ufak parçalara ayırın.
  • Rondodan geçirdiğiniz karışımı bir kabın içine alın ve üzerine margarinle tuzu ekleyin.
  • Malzemeleri karıştırdıktan sonra servis tabağının altına streç koyun.
  • Hazırladığınız karışımı streç filmin üzerine koyun ve tabana yayın. Ardından buzlukta 20 dakika dondurun.
  • Üst harcı için; Eritilmiş margarin, suda bekletilmiş çiğ kaju, dondurulmuş muz, bal, tarçın ve limon suyunu bir kaba koyun. Bu karışımı rondodan geçirin.
  • Karışımın yarısını bir kabın içerisine koyun. Rondodaki karışıma ise 3-4 damla limon suyu, frambuaz, hurma, tarçın ve çilek ekleyerek tekrar rondodan geçirin.
  • Rondodan geçirdiğiniz karışımı 2 saat buzlukta bekletin.
  • Kajulu karışımı, buzdolabında dinlendirilmiş tabanın üzerine yayın.
  • Ardından buzluktaki frambuazlı karışımı da üzerine ekleyin. Süslemek için sevdiğiniz meyveleri pastanın üzerine yerleştirin. Soğuk bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!