ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ KESTANELİ VE ÇİKOLATALI KURABİYE

Kestaneli Ve Çikolatalı Kurabiye

Kestaneli ve çikolatalı kurabiye

Çay saatlerinize renk katacak bu lezzete hayran kalacaksınız. Kış aylarında atıştırmalık olarak tüketilen kestaneyi bu kez kurabiye yapımında kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Kestane ve sürülebilir çikolata ile hazırlanan kurabiyeleri dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.

Kestaneyi tatlı yapımında kullanmak isteyenler için kestaneli magnolia puding ve kestaneli çikolatalı mus tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestaneli Ve Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı kestane (Haşlanmış ve doğranmış)
  • 120 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı toz şeker

Üzeri için

  • Sürülebilir çikolata

Kestaneli Ve Çikolatalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabına tereyağı, kakao ve toz şekeri alın ve iyice karıştırın.
  • Kestane parçalarını ve unu ilave ederek yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Kurabiyelerin ortalarına bastırarak şekil verin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Soğuyan kurabiyelerin üzerini sürülebilir çikolata ile doldurup servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!